ΠΑΤΡΑ: «Χτυπάνε μύγες» καφετέριες και φαγάδικα λόγω του αντικαπνιστικού νόμου – Οι επαγγελματίες «παγωμένοι» λίγο πριν τις γιορτές

Αισθητή είναι μείωση του τζίρου στα καταστήματα, αυτή την περίοδο, παραδοσιακά, καθώς έπονται οι γιορτές των Χριστουγέννων, αλλά και λόγω  της συμμόρφωσης με τον αντικαπνιστικό νόμο, όπως δείχνουν οι έλεγχοι σε καταστήματα της Πάτρας.

Ιδιαίτερα όσα καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια, λειτουργούν από τις 11 το βράδυ έως τη μία τα ξημερώματα, βλέπουν το τελευταίο διάστημα ραγδαία πτώση του τζίρου τους.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Σπύρος Στεργίου λέει ότι η μείωση οφείλεται στην απαγόρευση του καπνίσματος, συνδυαστικά με το γεγονός ότι πλέον κάνει κρύο, κάτι που αποθαρρύνει πολλούς να βγουν στους έξω ειδικά διαμορφωμένους χώρους των καταστημάτων για να καπνίσουν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στεργίου, υπάρχουν και ελάχιστοι καταστηματάρχες οι οποίοι ρισκάρουν και παραβαίνουν το νόμο, επιτρέποντας στους πελάτες τους να καπνίσουν εντός του μαγαζιού, δημιουργώντας συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τους υπόλοιπους.

«Τα νυχτερινά καταστήματα που προσφέρουν αλκοόλ, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, πρόβλημα βιωσιμότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου .

Πρόβλημα όμως καταγράφεται και στα καφενεία και στις καφετέριες της Πάτρας, αφού αρκετοί είναι οι καπνιστές που προτιμούν, αντί να βγουν έξω από το κατάστημα να καπνίσουν να καθίσουν σπίτι τους και να απολαύσουν εκεί τον καφέ και το τσιγάρο τους.