(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Φούλ επίθεση σε Πελετίδη για τα τέλη – «Αγκαλίτσας τέλος» λέει η αντιπολίτευση – Στανίτσας στον ΣΚΑΪ 89,4 – Η απάντηση του δημάρχου

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Πατρέων” με τίτλο “Οι μάσκες έπεσαν, το μαύρο μέτωπο αποκαλύφθηκε” σχετικά με αφορμή τον συντονισμό υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος.

ΠΑΤΡΑ: Αυτά θα είναι τα Δημοτικά Τέλη του 2020 – Δεν πέρασε , από Πελετίδη, πρόταση της αντιπολίτευσης για μείωση…εν μέσω αποχωρήσεων!

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Την ώρα που η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΚΙΝΑΛ «σκυλοτρώγονται» λόγω των υποτιθέμενων μεγάλων πολιτικών διαφορών, οι παρατάξεις τους στον Δήμο Πατρέων έχουν συγκροτήσει μαύρο μέτωπο κατά της Δημοτικής Αρχής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Συνεδριάζουν, συντονίζονται και παρουσιάζονται ως ενιαία παράταξη, ως «ένα σώμα μια ψυχή», με πολλούς εκπροσώπους.
Έχουν κοινή γραμμή πλεύσης και ενιαίο στόχο, να βάλουν εμπόδια στην φιλολαϊκή πολιτική της Δημοτικής Αρχής.
Στην χθεσινή, σημαντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που συζήτησε τα δημοτικά τέλη, το Τεχνικό Πρόγραμμα και την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ, αποκαλύφθηκε ο σχεδιασμός τους.
Είναι πράγματι προκλητικό να εμφανίζονται οι παρατάξεις της Ν.Δ., του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και οι συνοδοιπόροι τους, ο «απολιτίκ» κ. Ψωμάς και ο γνωστός κ. Νικολόπουλος ως «φίλοι του λαού» και να καταθέτουν την τελευταία στιγμή στην συνεδρίαση «πρόταση», ενώ γνωρίζουν ότι με τους νόμους που έχουν ψηφίσει τα κόμματά τους στην Βουλή, προβλέπεται η υποχρεωτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.
Αποκαλυπτικό της πολιτικής κουτοπονηριάς τους και της πρόθεσής τους να φύγουν από την συνεδρίαση, είναι το γεγονός, ότι λίγα 24ωρα πριν, οι εκπρόσωποί τους στην Οικονομική Επιτροπή (που εισάγει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο), ψήφισαν λευκό, χωρίς να προτείνουν οτιδήποτε.
Είναι οι ίδιες δημοτικές παρατάξεις, που όταν ήταν Δημοτικές Αρχές, είχαν αυξήσει υπέρογκα τα δημοτικά τέλη στο 1,95 το τετραγωνικό μέτρο.
Αντίθετα, η Δημοτική Αρχή, από το 2014 που ανέλαβε, έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη, κατά 23%. Ο Δήμος μας έχει τα χαμηλότερα τέλη από όλους τους μεγάλους Δήμους της χώρας.
Αυτή η Δημοτική Αρχή έχει απαλλάξει χιλιάδες φτωχές, λαϊκές οικογένειες από δημοτικά τέλη και από την τιμολόγηση του νερού.
Καλούμε τις παρατάξεις που ενώθηκαν σε μία, αν έχουν την στοιχειώδη πολιτική αξιοπιστία και αν πραγματικά όπως λένε, νοιάζονται για τον Πατραϊκό λαό, να συμφωνήσουν και να διεκδικήσουμε μαζί με τον Πατραϊκό λαό:
-Την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Την κατάργηση των δημοτικών τελών.
-Την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.
-Την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου, που έχει μετατρέψει τους Δήμους σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
-Την κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, της ανταπόδοσης και τις παντός είδους συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

 

Στον κ. Πελετίδη απάντησε μέσω του ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4 ο δημοτικός σύμβουλος του Σπιράλ  Χαράλαμπος Στανίτσας