Η γηριατρική επιστήμη είναι η ανάγκη της εποχής

????????????????????????????????????

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας), την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αχαΐας (Αγωγή Υγείας) συνδιοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Εμβολιασμοί: Ασπίδα προστασίας για όλους».
Η ημερίδα που απευθύνεται και σε εκπαιδευτικούς, γονείς και φοιτητές θα διεξαχθεί το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, από τις 09:30 έως τις 14:00.
Στόχος της δράσης είναι η πρόληψη λοιμώξεων, αλλά και η επιστημονική ενημέρωση, ώστε να αντιμετωπιστεί η επιφυλακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό, να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση. Στην κατεύθυνση αυτή πρόκειται να παρουσιαστούν τα νέα ερευνητικά δεδομένα και να προληφθούν κρούσματα ασθενειών μέσω του εμβολιασμού.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, δήλωσε: «Η κοινωνία μας έχει εθιστεί να ζει με μυθολογίες, πολλές φορές δε παρασύρεται από τυχάρπαστες φήμες. Η μόνη αλήθεια είναι η γλώσσα της επιστήμης και αυτή πρέπει να εμπιστευόμαστε που προκύπτει μέσα από διαχρονικές ερευνητικές εργασίες και πειράματα. Ο εμβολιασμός είναι η ασπίδα της κοινωνίας μας και ο μοναδικός τρόπος να χτίσουμε ανοσολογικό τείχος».

Η χρησιμότητα της Γηριατρικής στην καθημερινή πράξη
Εξάλλου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συνεργάζεται με την Πανελλήνια Εταιρεία Γηριατρικής & Γεροντολογίας με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του πληθυσμού για την ιδιαιτερότητα των ηλικιωμένων όσον αφορά τη φροντίδα τους και την εν γένει αντιμετώπιση των προβλημάτων γήρατος.
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη συμπλήρωση των είκοσι ετών ύπαρξης και δράσης της Γηριατρικής Εταιρείας, συνδιοργανώνουν ένα διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:00, στο χώρο της εταιρίας στην οδό Ν.Ε.Ο Πατρών -Αθηνών 9, στην Πάτρα.
Σκοπός των παραπάνω εκδηλώσεων είναι να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητες μιας ευαίσθητης ηλικιακής ομάδας με υψηλό βαθμό ευπάθειας και με εξελισσόμενη πολυπαθολογία που απαιτεί ολιστική προσέγγιση, καθώς επίσης να γνωρίσει η κοινωνία την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα της Γηριατρικής στην καθημερινή πράξη.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, σημειώνει: «Η γηριατρική επιστήμη είναι η ανάγκη της εποχής και η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει σαν ξεχωριστή ειδικότητα της ιατρικής που αντιμετωπίζει τα πολυποίκιλα προβλήματα της τρίτης ηλικίας. Η χρησιμότητα του ειδικού επιστήμονα είναι αυταπόδεικτη αναγκαιότητα στην εποχή μας και εμείς σαν Περιφερειακή Ενότητα δείχνουμε το έμπρακτο ενδιαφέρον μας για την ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων που πρέπει επιτέλους και στη χώρα μας να είναι αντικείμενο των εξειδικευμένων».