Ενάντια στις διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από αναβλητικότητα

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, της 11ης Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και οι τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις και το νέο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
Οι σύμβουλοι συμφώνησαν πως πρόκειται για επιστροφή στο παλιό ασφαλιστικό σύστημα των κλάσεων, το οποίο αδιαμφισβήτητα υπερχρέωσε τους επαγγελματίες και οδήγησε σε χρεωκοπία τα ταμεία, ενώ υπό τη νέα του μορφή εξαλείφεται και ο κοινωνικός του χαρακτήρας. Η Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου παροτρύνει τους κοινωνικούς εταίρους σε κινητοποιήσεις διαφόρων μορφών και πιέσεις πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου και καλεί τη ΓΣΕΒΕΕ να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, με στόχο να γίνουν παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος νέας χρεωκοπίας του ΕΦΚΑ και να διατηρηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας του ασφαλιστικού συστήματος, αφού με τις ισχύουσες διατάξεις μεγάλο ποσοστό επαγγελματιών λόγω της μείωσης των εισφορών κατάφεραν να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα από το οποίο ήταν αποκλεισμένοι λόγω υψηλών οφειλών τους.
Άλλα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση, αφορούσαν την παραοικονομία και το παρεμπόριο που εντείνονται κυρίως στη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, καθώς και το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που αποτελεί μόνιμη πληγή για πόλη.
Τέλος και σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις για τα έργα υποδομής στην περιοχή μας, οι σύμβουλοι παραμένουν σταθεροί στις πάγιες θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως έχουν και παλαιότερα διατυπωθεί, για πλήρη υπογειοποίηση του τρένου, για έλευση του φυσικού αερίου με αγωγό και χωρίς πειραματισμούς και αναχρονιστικούς τρόπους, ενώ τάσσεται ενάντια στις διαδικασίες που χαρακτηρίζονται από αναβλητικότητα αναφορικά με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πατρών – Πύργου.

Παναγιώτης Σκέντζος