Έγγραφο – φωτιά από τον Αγγελή: Το FBI ενημέρωσε από το 2017 ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών στη Novartis

Εγγραφο φωτιά του FBI κατέθεσε στην προανακριτική Novartis ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιάννης Αγγελής.

Το εν λόγω έγγραφο αποδεικνύει ότι η εισαγγελία Διαφθοράς και η Ελένη Τουλουπάκη είχε ενημερωθεί από τον Αύγουστο του 2017 πως δεν είχε στοιχεία για χρηματισμό ή εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis.

Το FBI απαντά σε 4 ερωτήματα που τέθηκαν από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τα στοιχεία που διαθέτουν για χρηματισμούς Ελλήνων Ιατρών, αξιωματούχων και πολιτικών.
Το FBI στην απάντησή του σημειώνει ότι διαθέτει στοιχεία μόνο για χρηματισμούς ιατρών, ενώ για συγκεκριμένα ονόματα για τα οποία τίθενται ερωτήματα για κάποια από αυτά απαντούν πως δεν έχουν στοιχεία. Στην ερώτηση αν τα παραπάνω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης των φαρμάκων στην Ελλάδα, το FBI απαντά: «Δεν παρασχέθηκαν πληροφορίες για το κατά πόσο οι ανωτέρω ή άλλα πρόσωπα επηρέασαν με οιονδήποτε τρόπο την πολιτική τιμολόγησης φαρμάκων στην Ελλάδα».

Το εν λόγω έγγραφο δεν είχε περιληφθεί στη δικογραφία που εστάλη στη Βουλή το Φεβρουάριο του 2018 κατά πρώην πρωθυπουργών και υπουργών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αποσπάσματα του εγγράφου του FBI που κατέθεσε ο Αγγελής στη Βουλή

PHOTO-2019-12-12-10-44-47-_1_