H Nέα Ζηλανδία παρήγγειλε τεράστιες ποσότητες δέρματος -Για μεταμόσχευση στα θύματα του ηφαιστείου

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι γιατροί στη Νέα Ζηλανδία για να σώσουν τους 29 τραυματίες που νοσηλεύονται με βαριά εγκαύματα σε νοσοκομεία της χώρας μετά την φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την έκρηξη και άλλο ένα υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ οι σοροί οκτώ ακόμη αγνοουμένων, που θεωρούνται νεκροί, παραμένουν στο Λευκό Νησί καθώς η ένταση της δραστηριότητας του ηφαιστείου εμποδίζει τις Αρχές να επιστρέψουν εκεί.

Οι γιατροί στη Νέα Ζηλανδία δυσκολεύτηκαν να ταυτοποιήσουν πολλούς από τους τραυματίες λόγω της έκτασης εγκαυμάτων.
Οι γιατροί στη Νέα Ζηλανδία δυσκολεύτηκαν να ταυτοποιήσουν πολλούς από τους τραυματίες λόγω της έκτασης εγκαυμάτων / Φωτογραφία: ΑΡ
Η Νέα Ζηλανδία παρήγγειλε 1,2 εκατομμύρια τετραγωνικά εκατοστά δέρματος από τις ΗΠΑ για τους τραυματίες, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού τους και της φύσης των εγκαυμάτων από τοξικά ηφαιστειακά αέρια οι χειρουργοί πρέπει να κινηθούν με μεγάλη ταχύτητα, όπως δήλωσε ο δρ Πίτερ Γουάτσον του Middlemore Hospital.

Ορισμένα θύματα φέρουν εγκαύματα στο 95% του σώματος
Κάποιοι από τους τραυματίες φέρουν εγκαύματα στο 95% του σώματος, οι περισσότεροι στο 40%-50%, ενώ 22 εξ αυτών αναπνέουν με μηχανική υποστήριξη, αφού τα εγκαύματα έπληξαν τους πνεύμονές τους. Όπως είπαν οι γιατροί το ανθρώπινο σώμα διαθέτει περίπου 20 τ.μ. δέρματος και για τις μεταμοσχεύσεις στους ασθενείς θα χρειαστούν περίπου 500 ώρες χειρουργικών επεμβάσεων το επόμενο διάστημα.

Οι γιατροί δυσκολεύτηκαν στην αρχή να ταυτοποιήσουν πολλά από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου όταν διακομίστηκαν στα νοσοκομεία λόγω της έκτασης των εγκαυμάτων και επειδή πολλά απ’ αυτά δεν έφεραν πάνω τους ταυτότητες. Στο μεταξύ οι περισσότεροι έχουν ταυτοποιηθεί.

Nιόπαντροι από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο Μάθιου και ο Λόρεν Ούρεϊ υπέστησαν μεγάλα εγκαύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί / Φωτογραφία: Facebook
Ο Μάθιου Ούρεϊ από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, έφερε εγκαύματα στο 80% του σώματός του, ενώ η γυναίκα του, την οποία είχε πριν από λίγο διάστημα παντρευτεί, έφερε εγκαύματα στο 20% του σώματός της.

Nιόπαντροι από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ ο Μάθιου και ο Λόρεν Ούρεϊ υπέστησαν μεγάλα εγκαύματα από την έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.

Οι Αρχές φοβούνται νέα έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί
Οι συνθήκες που επικρατούν στο Λευκό Νησί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου είναι αντίξοες για την ανάκτηση των σορών των υπόλοιπων θυμάτων.

Συγγενείς θυμάτων άφησαν λουλούδια στην προβλήτα όπου έχει αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο Ovation of the Seas. Eπιβάτες του είναι πολλά από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου.
Συγγενείς θυμάτων άφησαν λουλούδια στην προβλήτα όπου έχει αγκυροβολήσει το κρουαζιερόπλοιο Ovation of the Seas. Eπιβάτες του είναι πολλά από τα θύματα της έκρηξης του ηφαιστείου / Φωτογραφία: ΑΡ

Η αστυνομία περιμένει από τους ειδικούς να ανάψουν το πράσινο φως, αλλά όπως είπε ο ηφαιστειολόγος του GNS Science, Γκρέιαμ Λέοναρτ, η πιθανότητα μιας νέας έκρηξης του ηφαιστείου σαν αυτή της περασμένης Δευτέρας αυξήθηκε κατά 40% με 60% από 30%-50% χθες. Τόνισε δε ότι η τέφρα και οι τοξικές αναθυμιάσεις που εκλύονται θα εμπόδιζαν τα σωστικά συνεργεία να αναπνεύσουν.