ΠΑΤΡΑ: Απολύσεις στο λιμάνι και «κόκκινη» κάρτα στον ΟΛΠΑ – Επαναπρόσληψη φορτοεκφορτωτών ζητά το ΕΚΠ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στέκεται αλληλέγγυο και συμπαραστέκεται στους τρεις απολυμένους εργαζόμενους φορτοεκφορτωτές στο λιμάνι της Πάτρας και στο δίκαιο αγώνα τους.

Οι συνάδελφοί μας απασχολούνταν για χρόνια ως φορτοεκφορτωτές και καβοδέτες στο λιμάνι της Πάτρας μέσω του «σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ», που στην ουσία είναι αυτό που κλείνει τις συμφωνίες με τις ναυτιλιακές εταιρίες και είχε όλο τον έλεγχο των οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια, η πλειοψηφία των εργαζομένων δημιούργησε μια εταιρία ΚΟΙΝΣΕΠ στην οποία πέρασαν όλες οι αρμοδιότητες του «σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ». Οι τρείς εργαζόμενοι απολύθηκαν γιατί τόλμησαν να ζητήσουν οικονομικό έλεγχο….

Ο ίδιος ο πρόεδρος του «Σωματείου ΗΡΑΚΛΗΣ» και επικεφαλής της εταιρίας ΚΟΙΝΣΕΠ, συμμετέχει ως εκπρόσωπος εργαζομένων στη Διοίκηση του ΟΛΠΑ! Πως γίνεται αυτός που απολύει τη μια στιγμή, να εκπροσωπεί και εργαζόμενους την άλλη;

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πάτρας όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σταθερά δίπλα στους εργαζόμενους και στηρίζει τον αγώνα τους. Παραβρέθηκε σε μια σειρά δικαστήρια που κέρδισαν, έκανε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και συναντήσεις με την Διοίκηση του ΟΛΠΑ. Εννοείται όλοι δήλωναν αναρμόδιοι…. Γνωστό το έργο!

Το ΕΚ Πάτρας θα συνεχίσει τον αγώνα για την άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας και θα εντείνει τις προσπάθειές του, όσο κι αν ενοχλεί κάποιους αυτό.