Σμαράγδα Καρύδη για Θοδωρή Αθερίδη: Με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο

Για το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στο θέατρο Βασιλάκου με την παράσταση «Του Κουτρούλη ο γάμος» η Σμαράγδα Καρύδη μίλησε στο περιοδικό Κάπα της Καθημερινής για την προσπάθειά της αλλά και τον σύντροφό της Θοδωρή Αθερίδη.

Η ηθοποιός ρωτήθηκε για το πώς αντιμετώπισε τη δυσπιστία απέναντί της: «Πράγματι τη δυσπιστία την έχω κατά καιρούς συναντήσει σε όλη την πορεία μου ως σήμερα. Κάποιοι δεν πίστευαν παλαιότερα ότι θα μπορούσα να κάνω κωμωδία. Νόμιζαν ότι είμαι μια μελαγχολική ξανθιά που είχε την ευκολία να υποδύεται μόνο ψυχρές γυναίκες – αράχνες. Κάποιοι άλλοι που βλέπουν τηλεόραση με θεωρούν τηλεοπτική ηθοποιό. Γιατί ρε φίλε τηλεοπτική; Κάθε χρόνο κάνω θέατρο».

Γιατί πήρε το ρίσκο να σκηνοθετήσει: «Αποφάσισα να ξεβολευτώ και να θυμηθώ όλους του λόγους για τους οποίους αγαπώ αυτή τη δουλειά, να παίξω μαζί της, να πειραματιστώ, να την δω με σφαιρικό τρόπο».

Τι γίνεται με τις κρίσεις πανικού: «Πράγματι όταν ξεκίνησα αυτήν τη δουλειά είχα πολλές φοβίες. Έτρεμα την έκθεση, ενώ ως ηθοποιός την αποζητούσα. Μέχρι τα τριάντα μου πέρασα αμέτρητες κρίσεις πανικού πάνω στη σκηνή. Δεν το επιτρέπω πια στον εαυτό μου».

Η σχέση της με τον Θοδωρή Αθερίδη: «Με έχει επηρεάσει μόνο προς το καλύτερο. Με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο. Ελπίζω να νιώθει το ίδιο».