Πρόβλημα στην τηλε-εικόνα για το Καρναβάλι

Τι είναι αυτό που χρειάζεται βελτίωση στο καρναβάλι; Η εικόνα που εξάγει από την τηλεόραση. Κατηγορηματικός ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου, εξετάζοντας βέβαια το ζήτημα από τη σκοπιά της τουριστικής επιτυχίας, η οποία καίει τον κλάδο της εστίασης και αναψυχής, του οποίου ηγείται.
Ο Σύλλογος μας έβαλε πρώιμα σε καρναβαλική ατμόσφαιρα, με όρους όχι διασκέδασης αλλά προβληματικής, διοργανώνοντας μια δεύτερη ημερίδα για το καρναβάλι της Πάτρας. Η πρώτη ήταν πέρυσι. Θα ακολουθήσει και τρίτη, πιθανότατα μετά το καρναβάλι του 2020, προκειμένου να υπάρξει νωπή αξιολόγηση της διοργάνωσης.
Η ημερίδα σε άλλους άρεσε και σε άλλους όχι: Οι μεν διέκριναν φρέσκιες ιδέες, οι δε κλασικούς «μαξιμαλισμούς» και φαινόμενα εγωκεντρισμού που αποτελούν αθώα στοιχεία του καρναβαλιού της πόλης. Κατά κοινή ομολογία πάντως έπεσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις στο τραπέζι, ενώ μορφοποιήθηκε και μια δυναμική με πολιτικό ενδιαφέρον, με άρωμα δεκαετίας ’90, όταν το καρναβαλικό κίνημα άρχισε να καταθέτει αίτημα συμμετοχής στη διοργάνωση, αυτονόμηση του καρναβαλιού από την πολιτική αρχή ή και αυτοοργάνωση.Ο ίδιος ο Σπύρος Στεργίου, αξιολογώντας την ημερίδα, είπε ότι εφεξής είναι χρήσιμο, αφενός να χαλιναγωγηθεί η αφοριστική διάθεση που υπερβάλλει και ισοπεδώνει, αφετέρου οι ιδέες που κατατίθενται να είναι εφαρμόσιμες.
Δεν πρέπει να λογαριάζουμε, προσθέτει, χωρίς τον ξενοδόχο που είναι ο Δήμος Πατρέων, ο οποίος έχει τις πολιτικές και διοικητικές του προδιαγραφές που δεν μπορεί να μην συνεκτιμώνται.