ΠΑΤΡΑ: Art yet Fun Market Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Χειροτεχνών στην Αγορά Αργύρη

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Χειροτεχνών της ArtyetFun διοργανώνεται και αυτή την χρονιά στον χώρο της Αγοράς Αργύρη, στην Αγ. Ανδρέου, την Παρασκευή 13, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019, από τις 10.00 το πρωί έως τις 8.30 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο.

Η ArtYetFunείναι μια κοινότητα χειροτεχνών η οποία καθιέρωσε από το 2015 τα Markets χειροτεχνών στην Πάτρα δίνοντας σε δημιουργούς της πόλης αλλά και όλης της χώρας την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και το ταλέντο τους στο Πατρινό κοινό. Κοινό που αγκάλιασε το χειροποίητο!

Και φέτος, στην τριήμερη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Χειροτεχνών της ArtyetFun, 60 χειροτέχνες από την Αχαΐα, την Αθήνα και  την ευρύτερη Δυτ. Ελλάδα  παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, ένα κόσμο όμορφο, βασισμένο στην αισθητική, το ταλέντο καιτο μεράκι. Η πολύ μεγάλη ποικιλία αποκλειστικά χειροποίητων ειδών περιλαμβάνει: Χριστουγεννιάτικα στολίδια, τσάντες, ρούχα, κούκλες, παιχνίδια,  κοσμήματα, διακοσμητικά και χρηστικά αντικείμενα,είδη δώρων,  κατασκευές, ζωγραφικούς πίνακες, φωτιστικά,φυσικά καλλυντικά, σαπούνια, κεριά, κεραμικά, , μπισκότα, γλυκά, εδώδιμα, ευφάνταστα  αξεσουάρ αλλά και πολλές φρέσκες ιδέες.

Τα Marketsχειροτεχνών της ArtYetFun έγιναν θεσμός και  αποτελούν σημείο αναφοράς για το χειροποίητο στην Πάτρα.  Επιπλέον, στις εξαιρετικές και ενίοτε αποκλειστικές συμμετοχές χειροτεχνών προστίθενται και οι σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις που μετατρέπουν το Μάρκετ σε γιορτή και προσδίδουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό.

 

Παράλληλες εκδηλώσεις: το πρόγραμμα

GogoFacepainting (Παρασκευή 16.00 – 19.00 και Κυριακή 12.00 – 19.00)
Παιδιά, η Γωγώ σας περιμένει για πρωτότυπο facepainting με εορταστική διάθεση με  θέματα Χριστουγεννιάτικα: γκι, γλειφιτζουράκια, χιονανθρωπάκια, πιγκουινάκια, χιονονιφάδες και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Μην το χάσετε! Και θυμηθείτε, απευθύνεται και στους μεγάλους που κρύβουν μέσα τους ένα παιδί.

Djset με βινύλια από την ομάδα του clubMono(Σάββατο 11:30 – 14:30 και Κυριακή 16:30 -19:30)
Η μουσική πάντα παίζει ρόλο τα Μάρκετ μας. Αυτή τη φορά θα δώσουν τον τόνο δύο σετ με vintage μουσική παιγμένη αποκλειστικά από βινύλια με τους djsτου clubMono (Πατρέως 96)

Κεράσματα από το Caravel
Σε τυχαίες στιγμές του Μάρκετ, τα ζαχαροπλαστεία Caravelπροσφέρουν γλυκά, γιορτινά κεράσματα.

ΣΑΒΒΑΤΟ
Αίθουσα 1

11.00 – 13.00 Χριστουγεννιάτικο FacePainting για παιδιά

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας “Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης& Μακιγιάζ” του ΙΙΕΚ Euroteamμε την καθοδήγηση της καθηγήτριας τους, MakeupArtist Κωνσταντίνας Μάρκου, αναλαμβάνουν το παιχνίδι της φαντασίας  και θα μεταφέρουν τους μικρούς μας φίλους σε έναν μαγικό και παραμυθένιο κόσμο φτιάχνοντας απίθανες ζωγραφιές στα προσωπάκια των παιδιών αλλά και των γονιών οι οποίοι αισθάνονται παιδιά!
Για παιδιά 3-12 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή

13.30 – 15.00 Αλμυρά ή γλυκά, Χριστουγεννιάτικα!
Αυτά τα Χριστούγεννα, οι μαθητευόμενοι Τεχνικοί Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρες (Σεφ)του ΙΕΚ Euroteam σας προσκαλούν σε ένα workshop με γαστρονομικές εκπλήξεις που θα δημιουργήσουν γιορτινές “εκρήξεις”. Με την εποπτεία του καθηγητή τους και executivechef, Χρήστου Σταματόπουλου, θα παρουσιάσουν αλμυρές μπόμπες,  κεράσματα και γλυκίσματα σοκολάτας!  Θα τα δοκιμάσετε και θα πάρετε ιδέες για το γιορτινό σας τραπέζι!
Ελεύθερη συμμετοχή

18.00 – 19.30 Σεμινάριο παρασκευής σπιτικής μπύρας «από το μηδέν»
Ο beersommelierΠαναγιώτης Κρίκης δείχνει πώς να παρασκευάσετε σπιτική μπύρα από το μηδέν, με οικιακά σκεύη, με τη μέθοδο AllGrain χρησιμοποιώντας τις βασικές πρώτες ύλες που προσφέρει το Beeramatistirio.  Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με τις ετικέτες  της εταιρείας MassokostasBros και γνωριμία των μικρών Πατρινών ζυθοποιείων Toulκαι ΚΥΚΑΩ με παρόντες τους μικροζυθοποιούς και γευσιγνωσία συνοδεία fingerfood από την pub Έντεκα
Κρατήσεις: 6976279245, συμμετοχή: 5 ευρώ, περιορισμένες θέσεις

Αίθουσα 2

12.00 – 13.00 Δημιουργία τρισδιάστατου πίνακα
Θα παρουσιάσουμε όλα τα στάδια δημιουργίας ενός τρισδιάστατου πίνακα σε ξύλινη επιφάνεια χρησιμοποιώντας αυτοκόλλητο ριζόχαρτο και ακρυλικά χρώματα. Η εικόνα θα επεξεργαστεί με το μοναδικό υλικό Decofoamγια να του δώσουμε μια ανάγλυφη, τρισδιάστατη μορφή. Στο τέλος της παρουσίασης, το έργο θα κληρωθεί σε έναν τυχερό.   Παρουσίαση από την CraftingMood A.M.K.E. (Αθηνών 62, Πάτρα 2615 503296)
Ελεύθερη παρακολούθηση.

17.00 – 18.00 Δημιουργικό Παιδικό Εργαστήριο: «Κάλτσα, μία δεύτερη ευκαιρία – Sockdolls»
Πως μπορεί, άραγε, μια κάλτσα να μεταμορφωθεί σε ένα χιονάνθρωπο; Θα το ανακαλύψουμε παρέα φτιάχνοντας καλτσοκούκλες!  Εσείς θα φέρετε μόνο μία παλιά καθαρή κάλτσα και την καλύτερή σας διάθεση! Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των μικρών καλλιτεχνών, να αρχίσουν να βλέπουν τα αντικείμενα με άλλο μάτι, να περνούν δημιουργικά το χρόνο τους καθώς και να μειώσουμε τον καταναλωτισμό. Ελάτε να σας μυήσουμε στα μυστικά της ανακυκλώσιμης δημιουργίας!

Η ΦαίηΚάντα παραδίδει μαθήματα κατασκευών με κυρίως ανακυκλώσιμα υλικά σε σχολικούς συλλόγους και παιδιά ηλικίας από 5 -15 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή.

18.30 – 19.30 Εργαστήριο Τέχνης και κίνησης για παιδιά.
Το ξωτικό των Χριστουγέννων το έσκασε για λίγο από το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη και έρχεται μαζί μας για να χορέψουμε και να δημιουργήσουμε πολλά δώρα! Θα φτιάξουμε τις δικές μας μοναδικές κάρτες Χριστουγέννων, θα στολίσουμε τις κάλτσες του Άγιου Βασίλη και θα τις γεμίσουμε με ζαχαρωτά! Στο τέλος, θα ζωγραφίσουμε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές στο βιβλίο του Άγιου Βασίλη!
Από το καλλιτεχνικό εργαστήρι LabofArt&Μovement και την εικαστικό Άλκηστη Παναγιωτοπούλου για ηλικίες 5+
Δωρεάν συμμετοχή. Κράτηση θέσης: 6984278676

ΚΥΡΙΑΚΗ

Αίθουσα 1

10.30 – 11.30 Εργαστήριο παιδικό-«Κάλτσα, μία δεύτερη ευκαιρία!».
Όπως την προηγούμενη ημέρα,. Ελεύθερη συμμετοχή.

12.00 – 13.00 Φτιάχνουμε το τρίγωνο για τα κάλαντα
Ένα workshop για παιδιά, με έμπνευση, φαντασία και απελευθέρωση της δημιουργικότητας τους. Οι σπουδάστριες της ειδικότητας “Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων” του ΙΙΕΚ Euroteam μεταμορφώνονται σε νεράιδες και χριστουγεννιάτικα ξωτικά και με τις κατευθύνσεις της καθηγήτριας τους, Νηπιαγωγού-Εικαστικού,Πούλιας Κολοβού, θα κατασκευάσουν με τους μικρούς πρωταγωνιστές, τρίγωνα στολισμένα με κορδέλες, κορδόνια, κουδουνάκια, πονπον, μπόλικη χρυσόσκονη και αστερόσκονη,  για να τραγουδήσουν αυτά τα Χριστούγεννα Κάλαντα με φαντασία!
Για παιδιά 4-12 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή

LOGOEUROTEAM
13.30 – 15.00 Αλμυρά ή γλυκά, Χριστουγεννιάτικα!
Όπως τη προηγούμενη ημέρα. Ελεύθερη συμμετοχή.

18.00 – 19.30 Σεμινάριο παρασκευής σπιτικής μπύρας «από το μηδέν»φωτο
Ο beersommelierΠαναγιώτης Κρίκης δείχνει πώς να παρασκευάσετε σπιτική μπύρα από το μηδέν, με οικιακά σκεύη, με τη μέθοδο AllGrain χρησιμοποιώντας τις βασικές πρώτες ύλες που προσφέρει το Beeramatistirio.  Θα ακολουθήσει γευσιγνωσία με τις ετικέτες  της εταιρείας MassokostasBros και γνωριμία των μικρών Πατρινών ζυθοποιείων Toulκαι ΚΥΚΑΩ με παρόντες τους μικροζυθοποιούς και γευσιγνωσία συνοδεία fingerfood από την pub Έντεκα
Κρατήσεις: 6976279245, συμμετοχή: 5 ευρώ, περιορισμένες θέσεις

Αίθουσα 2
11.00 – 12.00Διακοσμητικές τεχνικές (CandleArt και Εφαρμογή Δαντέλας)
Τεχνική εμβάπτισης σε παραφίνη (CandleArt): Δείχνουμε πώς με περισσευούμενα από το σπίτι μας κεριά και υλικά όπως ύφασμα, γάζα, ένα κομμάτι ξύλο και χρώματα υδροδιαλυτά δημιουργούμε ένα έργο τέχνης . Το ολοκληρώνουμε με την τεχνική ντεκουπάζ. Επιτυγχάνουμε ένα όμορφο διακοσμητικό αποτέλεσμα βασισμένο στην πολύπλευρη τέχνη του κεριού.
Η τεχνική με την δαντέλα
Η δαντέλα της γιαγιάς βγαίνει από το συρτάρι και με τη μορφή σκαλιστού μοτίβου δίνει καλλιτεχνική χροιά σε ένα γυάλινο αδιάφορο αντικείμενο. Θα χρησιμοποιηθούν υδροδιαλυτά χρώματα,ατλακόλκρυσταλιζέ, βαφή κάσια και λούστρο.
Στο τέλος της παρουσίασης οι δύο κατασκευές θα κληρωθούν σε δύο τυχερούς.
Παρουσίαση: Αγγελική Παπαρρηγοπούλου, εκπαιδεύτρια στο τμ. Καλλιτεχνικών Κατασκευών της Κοι.Σ.Π.Ε Φάρος. Ελεύθερη συμμετοχή

12.30 – 13.30 Παρουσίαση του Συστήματος ΑνθοϊαμάτωνBach
Τα ανθοϊάματαBach είναι ένα απλό, φυσικό, προσιτό και αποτελεσματικό σύστημα θεραπείας που ανακαλύφθηκε πριν 80 χρόνια στην Αγγλία από τον Dr. Bach. Αποσκοπούν στην αποκατάσταση της αρμονίας ανάμεσα στο μυαλό, το συναίσθημα και το σώμα, με ήπιο τρόπο, απομακρύνοντας αρνητικά συναισθήματα τα οποία επηρεάζουν την ισορροπία της ύπαρξής μας. Πρόκειται για ένα σύστημα συμπληρωματικής θεραπείας 38 ιαμάτων από άνθη άγριων φυτών, που λαμβάνονται σε σταγόνες μέσα στην καθημερινότητα, κατάλληλα για παράλληλη χρήση με οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, από άτομα κάθε ηλικίας, μωρά, ασθενείς, ακόμα και ζώα.
Θα δοθούν πληροφορίες για τη χρήση τους, και τη συσχέτιση που έχουν με την αυτογνωσία, τα συναισθήματα και το ευ ζην.
Από την Ελπίδα Ταραντίλη (MSc, BFRP) για πρώτη φορά στην Πάτρα μόνο στο ΑrtYetFunMarket!
Η Ελπίδα είναι διαπιστευμένη σύμβουλος ανθοϊαμάτωνBach από το BachCentre της Αγγλίας, μέλος του διεθνούς συλλόγου πιστοποιημένων ανθοθεραπευτώνBFRPs του Ιδρύματος Bach και ιδρύτρια του BachInstituteHellas.
Ελεύθερη παρακολούθηση με δήλωση συμμετοχής στο 6987 183472


16.00 – 17.30 Παρουσίαση τεχνικής στυλ Batik πάνω σε μεταξωτό μαντήλι.

Βήμα βήμα θα βάψουμε ένα μεταξωτό μαντήλι 90×90εκ. και θα δημιουργήσουμε  ένα μοναδικό φόντο σε τελάρο με ειδικά χρώματα και…αλάτι! Προετοιμάζουμε το μαντήλι πάνω σε ειδικό τελάρο, σχεδιάζουμε μοτίβο και απλώνουμε ειδικά χρώματα ώστε να έχουμε ένα όμορφο αποτέλεσμα. Με την χρήση αλατιού δημιουργούμε ένα μοναδικό έργο τέχνης, εντυπωσιακό και χρηστικό.

Στο τέλος της παρουσίασης θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις για να μην μείνουν απορίες. Θα προσφερθεί τσάι και γλυκίσματα ενώ όλοι οι παραβρισκόμενοι θα πάρουν μαζί τους σημειώσεις.

Μια από τις παρευρισκόμενες θα κληρωθεί να κερδίσει το μεταξωτό μαντήλι αξίας 80 ευρώ.Παρουσιάζει η εικαστικός Μαργαρίτα Γούτου.
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ. Κρατήσεις 6987183472. Θέσεις περιορισμένες

18.00 – 19.00 Εργαστήριο Τέχνης και κίνησης για παιδιά.
Όπως τη προηγούμενη ημέρα.Ελεύθερη συμμετοχή. Κράτηση θέσης: 6984 278676

Συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων

Η ArtYetFun και οι χειροτέχνες έχουν αυξημένη την αίσθηση της αλληλεγγύης και έτσι αποφάσισαν από κοινού και πάλι να ενισχύσουν,  μέσω του Μάρκετ , το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων και τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη.
Καλούν, λοιπόν,  το κοινό να φέρει μαζί του τρόφιμα μακράς διαρκείας όπως μακαρόνια, ρύζι, όσπρια, δημητριακά, γάλατα εβαπορέ, παιδικές τροφές και γάλα παιδικό και βρεφικό καθώς και πάνες, χαρτικά, καθαριστικά και είδη προσωπικής υγιεινής. Θα υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίον θα συγκεντρωθούν τα αγαθά τα οποία θα μοιραστούν πριν τα Χριστούγεννα στις οικογένειες που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Πατρέων.

Ενημέρωση του κοινού για το www.ArtYetFun.shop, το νέο eshop των Χειροτεχνών
Κατά την διάρκεια του ChristmasArtYetFunMarket θα μπορείτε να ενημερώνεστε για το Eshopτων Χειροτεχνών, το ArtYetFun.shopτο οποίο ενώνει την χειροτεχνική κοινότητα κάτω από μια ηλεκτρονική διεύθυνση και δίνει στο κοινό τη μοναδική ευκαιρία να αποκτά από το κινητό ή τον υπολογιστή του, όποτε θέλει κι όπου βρίσκεται, εκατοντάδες μοναδικά χειροτεχνήματα!

ΧριστουγεννιάτικοArtYetFunMarket – 13,14,15 Δεκεμβρίου 2019 ΑγοράΑργύρη,  10.00-20.30-Είσοδος ελεύθερη.

Διοργάνωση:
ArtYetFun– Σύλλογος Χειροτεχνών δυτ. Ελλάδας καιwww.Artyetfun.shopΤο Eshopτων Χειροτεχνών
Πληροφορίες:
info@artyetfun.com,www.Artyetfun.shopΤηλ.: 6987 183472, 6932 308092
VideoAthinaGaleou
Με την χορηγική υποστήριξη των:
EvaPeronShop –Αξεσουάρ, Είδη Δώρων / CraftingMood ΑΜΚΕ
Mε τηνmedia υποστήριξη των: Wave 97,4 / KIISExtra92,2/ Άρωμα88,2 /Άνοιξη 100,7

 

Ας ζήσουμε και πάλι στιγμές ανάλογες με αυτές
https://www.youtube.com/watch?v=g2NXhQ9M4z0
και αυτές
https://www.youtube.com/watch?v=QJ9ofc2C7Oo
και αυτές
https://www.youtube.com/watch?v=MC6hH_Q3dNs&t=123s