Ολυμπιακός: Σήμερα η εκδίκαση της προσφυγής κατά του Παναθηναϊκού στο CAS για «συκοφαντική δυσφήμιση»

Σήμερα  Τρίτη εκδικάζεται από το CAS η υπόθεση της προσφυγής Ολυμπιακού κατά Παναθηναϊκού για non paper που οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν πως μοιράστηκε και ήταν συκοφαντικό.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο για θέματα Αθλητισμού, γνωστό και ως CAS, συνεδριάζει την Τρίτη στην Λωζάννη και όπως αναφέρει η Live Sport θα εκδικάσει την προσφυγή της ΚΑΕ Ολυμπιακός εναντίον της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Οι «ερυθρόλευκοι» μετά το ντέρμπι της 9ης Νοεμβρίου του 2018 για την Ευρωλίγκα στο ΟΑΚΑ (93-80) υποστηρίζουν πως οι «πράσινοι» είχαν μοιράσει στα ΜΜΕ ένα non paper που όπως αναφέρουν τους συκοφαντούσε για απόπειρα δωροδοκίας των διαιτητών της αναμέτρησης.

Οι Μιγκέλ Άνχελ Πέρεθ (Ισπανία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Γιάκομπ Ζαμοΐσκι (Πολωνία) είχαν γράψει στο φύλλο αγώνα πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε επιτεθεί φραστικά εναντίον τους αναφέροντας πως «… τα ξέρουμε όλα, ξέρουμε πως ποντάρατε 20.000 ευρώ, τόσο ο Πολωνός όσο και ο Ιταλός. Μόνο ο Ισπανός είναι δίκαιος. Θα τα στείλουμε όλα στον Μπερτομέου και στον Στόουκς».

Λίγη ώρα αργότερα από κάποια ΜΜΕ κυκλοφόρησε η πληροφορία για μια διαφορετική εκδοχή όσων είχε πει ο ισχυρός άνδρας της πράσινης ΚΑΕ. Σύμφωνα με αυτή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε κατηγορήσει εμμέσως πλην σαφώς τους διαιτητές για χρηματισμό από τον Ολυμπιακό αποδίδοντάς του την ατάκα «… ξέρω ότι ο Ολυμπιακός έχει τάξει 20.000 ευρώ στον Πολωνό και τον Ιταλό, μόνο ο Ισπανός είναι καθαρός».

Η Ευρωλίγκα τιμώρησε τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και έβαλε την καταγγελία του Ολυμπιακού στο αρχείο, αλλά εκκρεμεί δίκη στα πολιτικά δικαστήρια και πλέον στο CAS, όπου οι «ερυθρόλευκοι» ζητούν την τιμωρία των «πράσινων» για συκοφαντική δυσφήμιση και μάλιστα έχουν προσκομίσει δημοσιεύματα με την σχετική διαρροή που υποστηρίζουν πως έγινε. Η πλευρά του Παναθηναϊκού έχει προσφύγει επίσης στα δικαστήρια υποστηρίζοντας πως ο Ολυμπιακός διακίνησε μια θέση που απέδωσε στους «πράσινους» δίχως να υπάρχει ούτε τέτοια δήλωση ή ανακοίνωση από την επίσημη ΚΑΕ. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός ζητά αποζημίωση για ηθική βλάβη.