Οι «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν εκδήλωση στο Κάραβελ με ομιλητή τον Τσίπρα

Στη συγκέντρωση των «πασοκογενών» που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την ανασυγκρότηση της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο κείμενο υπογραφών τους, 120 στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ καλούν σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Κάραβελ, σε συγκέντρωση με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για την πρώτη δημόσια εκδήλωση του τελευταίου ρεύματος «πασοκογενών» που συμπορεύεται με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης. Στόχος των διοργανωτών είναι η σημερινή εκδήλωση να είναι ιδιαίτερα μαζική καθώς θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδυναμώσουν τις αντιστάσεις που προέρχονται από την Κουμουνδούρου. Έχουν, άλλωστε, ζητήσει από μία σειρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να παρευρεθούν σε μία προσπάθεια να καταδείξουν ότι εκτός από τις αντιδράσεις υπάρχουν και αυτοί που υποδέχονται με μεγάλη θέρμη την ένταξή τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Τι σηματοδοτεί η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα

Είναι βέβαιο ότι η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα προσδίδει στην εκδήλωση ιδιαίτερη σημασία ως προς τη διεύρυνση/μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ ενώ δίδεται και ένα εσωκομματικό μήνυμα για τη διαμόρφωση των συσχετισμών στο επόμενο κρίσιμο Συνέδριο του κόμματος. Προσεχτικοί παρατηρητές των εσωκομματικών εξελίξεων σημειώνουν, άλλωστε, ότι το κομματικά Μέσα δεν προέβαλαν ιδιαίτερα την εκδήλωση, παρά το γεγονός ότι κεντρικός ομιλητής είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η εκδήλωση του Κάραβελ αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για ακόμα ένα κύμα προσχώρησης «πασοκογενών» στελεχών, κυρίως από τον χώρο της αυτοδιοίκησης και του συνδικαλισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το Συνέδριο αναμένονται άλλες δύο «φουρνιές» στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσουν την συμπόρευσή τους με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σημειώνεται, τέλος, ότι τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί και η σύνθεση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο θα συμμετέχουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και περίπου 12 στελέχη από τους συμμάχους.