Μακριά από “κόλπα”, τακτικισμούς, μικροκομματικά παιγνίδια, επίπλαστες πλειοψηφίες και τυχοδιωκτισμούς.

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου συγκροτήθηκε σε σώμα, τόσο η Διοικούσα, όσο και η Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας. Οι ” δημοκρατικές ” αριστερές δυνάμεις αποφάσισαν να μοιράσουν μεταξύ τους τις τιμητικές θέσεις του προεδρείου, αποκλείοντας την ΔΚΜ από τη θέση της Γραμματείας, που ανήκει δικαιωματικά και ιστορικά στην δεύτερη σε ψήφους παράταξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσαν την θέση του Προέδρου της Αντιπροσωπείας, στον εκπρόσωπο μιας μικρής σε ψήφους παράταξης, της ΕΛΕΜ (Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί)

Ο διχασμός των μηχανικών που σιγοψιθυριζόταν προεκλογικά έγινε πράξη. Είναι βέβαιο ότι κάποιοι – με τις ιδεοληψίες τους – βλέπουν παντού εχθρούς και όχι συναδέλφους μηχανικούς. Ο εμφύλιος πόλεμος άρχισε και εάν κλιμακωθεί θα οδηγήσει στην διάσπαση μιας πολύ δυναμικής ομάδας της κοινωνίας, όπως είναι οι μηχανικοί.

Με ευθύνη των ” αριστερών ” αντιδημοκρατικών δυνάμεων δεν αναγνωρίστηκε και δεν έγινε σεβαστή η ετυμηγορία του εκλογικού σώματος. Γιατί το εκλογικό σώμα ήθελε μια Διοικούσα ευρύτερης αποδοχής. Γιατί το εκλογικό σώμα απαιτεί μια Διοικούσα περισσότερο αξιόπιστη και μακριά από διχαστικές λογικές και νοοτροπίες.

Ο επανεκλεγείς Πρόεδρος της Διοικούσας Αϊβαλής δήλωσε αμέσως μετά την συγκρότηση: “Προσπαθήσαμε να διασφαλίσουμε την μέγιστη δυνατή αντιπροσώπευση του σώματος, με την είσοδο όσο το δυνατόν περισσότερων παρατάξεων στην Διοιηκούσα”

Μα αγαπητέ Πρόεδρε, το ποσοστό όλων μαζί των παρατάξεων με τις οποίες συνεργαστήκατε δεν πλησιάζει καν το ποσοστό της ΔΚΜ, της παράταξης που αποκλείσατε. Είναι προφανές ότι κινηθήκατε στην λογική του ” ή εμείς, ή αυτοί ” μια λογική που ο Ελληνικός Λαός καταδίκασε πολύ πρόσφατα, με πολύ ηχηρό τρόπο.

Η συγκρότηση του προεδρείου ενός συλλογικού οργάνου είναι πράξη ευθύνης. Κι αυτή η πράξη ευθύνης δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο, δεν είναι ένα κουφάρι χωρίς ψυχή. Είναι η πεμπτουσία της ίδιας της Δημοκρατίας. Είναι μια πράξη ευθύνης που θα έπρεπε να μείνει μακριά από “κόλπα”, τακτικισμούς, μικροκομματικά παιγνίδια, επίπλαστες πλειοψηφίες και τυχοδιωκτισμούς.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟ.Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ