H ΕΛΑΣ ξεκινά εσωτερική έρευνα για τα περιστατικά «αστυνομικής βίας»

Την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών για τα περιστατικά «αστυνομικής βίας» ζήτησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον Συνήγορο του Πολίτη με τον οποίο επικοινώνησε τη Δευτέρα.

Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, επισήμανε στους εκπροσώπους της ανεξάρτητης αρχής τη «βαρύτητα του θέματος για το Σώμα».

Το υλικό, έντυπο και ψηφιακό, των καταγγελιών έχει σταλεί από το Σάββατο στο Συνήγορο του Πολίτη «για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες».

Υπενθυμίζεται ότι το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει ζητήσει από το Σάββατο από όσους πολίτες έχουν αντίστοιχο υλικό ή είναι μάρτυρες ή θεωρούν ότι έχουν υποστεί βία σε ανάλογα περιστατικά, να αποτανθούν στον μηχανισμό διερεύνησης του Συνηγόρου του Πολίτη.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ έχει ως εξής:

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διετάχθη η διερεύνηση από τους εσωτερικούς μηχανισμούς ελέγχου, των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τα επεισόδια στα Εξάρχεια, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλο το δημόσιο υλικό, έντυπο και ψηφιακό, είχε το Σάββατο αποσταλεί από το Αρχηγείο στον Συνήγορο του Πολίτη, για τις δικές του κατά νόμο ενέργειες.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επικοινώνησε σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη, επισημαίνοντας τη βαρύτητα του θέματος για το Σώμα και ζητώντας την κατά προτεραιότητα εξέτασή του.