(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Συναντήσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ίωνες” με τους πρέσβεις του Βιετνάμ και της Ινδονησίας

Ο Πολιτιστικός σύλλογος ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ συνεχίζει και βελτιώνει τις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις.

Στις 6-12-2010 ο πρόεδρος του συλλόγου Ασημάκης Σταυρόπουλος είχε δύο πολύ σημαντικές πολιοτιστικές-διπλωματικές επαφές στην Αθήνα ήτοι με τον Πρέσβη του ΒΙΕΤΝΑΜ και με τον πρέσβη της ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ

Κύριο θέμα των επαφών η πολιτιστική συνεργασία του συλλόγου με τις πρεσβείες και ο ερχομός χορευτικών συγκροτημάτων στο 16ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών το καλοκαίρι του 2020.

Ιδιαίτερα η συζήτηση με τον πρέσβη του ΒΙΕΤΝΑΜ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα ,διότι το 2020 η δημοκρατία του ΒΙΕΤΝΑΜ γιορτάζει τα 45 χρόνια της συνεργασίας με την Ελλάδα.

Θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εκ μέρους της πρεσβείας του ΒΙΕΤΝΑΜ ,και συμφωνήθηκε μέρος των εκδηλώσεων να πραγματοποιηθούν στο Αίγιο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ, εξασφαλίζοντας μάλιστα την συμμετοχή του εθνικού χορευτικού συγκροτήματος παραδοσιακών χορών.

Επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν και οι δύο πρέσβεις για την συμμετοχή των χωρών τους στο 1ο διεθνές φεστιβάλ γαστρονομίας που θα πραγματοποιήσουμε  κατά την διάρκεια του 16ου παγκοσμίου φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.

Είναι αυτονόητο να αντιληφθούμε όλοι μας είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε την σημασία των ανωτέρω.

Ο πολιτιστικός σύλλογος ΄΄ΙΩΝΕΣ΄΄ έδειξε για μία ακόμα φορά το μέγεθος των δυνατοτήτων του στις διεθνείς-διπλωματικές σχέσεις του.

Σύντομα ο πρέσβης του ΒΙΕΤΝΑΜ θα επισκεφθεί το Αίγιο, για μία πρώτη γνωριμία της περιοχής, γνωρίζοντας τους χώρους πραγματοποιήσεως των πολιτιστικών μας εκδηλώσεων του προσεχούς καλοκαιριού.