Έχασε την ευκαιρία η Παναχαϊκή…και τώρα “τρέχει”

Για την 8η αγωνιστική της Superleague 2 η Παναχαϊκή ηττήθηκε με 0-1 από τα Χανιά στο Στάδιο «Κώστας Δαβουρλής». Σκόρερ για τους φιλοξενούμενους ήταν ο Βαγγέλης Ανδρέου στο 91’ με κοντινή προβολή. Από την πλευρά της η Παναχαϊκή δεν ήταν καθόλου καλή, και δεν κατάφερε να κάνει το κάτι παραπάνω έτσι ώστε να πάρει το παιχνίδι, και εν τέλει το «πλήρωσε». Μάλιστα αυτό που θα πρέπει να σημειώσουμε είναι ότι η Παναχαϊκή πλέον δεν έχει κερδίσει στα τελευταία έξι παιχνίδια που έχει δώσει με αντίπαλο τα Χανιά, και το αξιοσημείωτο είναι ότι αναφερόμαστε μόνο στα παιχνίδια που έχουν να κάνουν με γηπεδούχους τους «κοκκινόμαυρους».

Στο πρώτο ημίχρονο και οι δύο ομάδες δεν μπήκαν καλά, κάνοντας ένα παιχνίδι υπομονής. Παρόλα αυτά η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε από την πλευρά των Χανίων στο 11’, όταν από τα δεξιά έκανε την σέντρα ο Βρεττός και ο Αρναρέλλης έκανε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα πέρασε λίγο από το αριστερό δοκάρι του Σούλη σε άουτ. Από πλευρά της η Παναχαϊκή «απάντησε» στο 14’, όταν ο Κολ έκανε μια υπέροχη μπαλιά 40 μέτρων και βρήκε στην κίνηση του τον Σταμόπουλο, όμως ο τελευταίος δεν κατάφερε να πιάσει μια καλή κεφαλιά, και ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων μάζεψε εύκολα. Στα υπόλοιπα λεπτά οι «κοκκινόμαυροι» έλεγχαν το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορούν να απειλήσουν, αλλά ούτε και να απειληθούν. Πάντως στο 35’ είχαμε μια καλή στιγμή για την Παναχαϊκή, με τον Σιατραβάνη να πιάνει ένα όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου καμία από τις δύο ομάδες δεν σημείωσε κάποια αξιόλογη ευκαιρία, με την Παναχαϊκή να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να μπορεί να το μετουσιώσει αυτό σε ένα γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Παναχαϊκή μπήκε δυνατά, και έψαξε από τα πρώτα κιόλας λεπτά το γκολ. Μάλιστα 50’ λίγο έλειψε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από πλάγια θέση ο Σιατραβάνης έκανε μια σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι σε κόρνερ. Η καλύτερη φάση πάντως (εώς εκείνο το σημείο) ήρθε για τα Χανιά, όταν στο 58’ ο Βρεττός έκανε μια πολύ όμορφη κούρσα από τα δεξιά, έσπασε την μπάλα έξω από την περιοχή στον Λεοζίνιο, ο τελευταίος έκανε το πλασέ όμως ο Σούλης ήταν εκεί για να πει το «όχι» και να κρατήσει το 0-0. Τα λεπτά περνούσαν και καμία από τις δυο ομάδες δεν έπαιρνε την πρωτοβουλία για το κάτι παραπάνω. Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα μείνει στην λευκή ισοπαλία, ήρθε μια φάση στο 91’, όταν εκτελέστηκε ένα φάουλ για τους φιλοξενούμενους από τα δεξιά η μπάλα δεν διώχτηκε ούτε σε πρώτο αλλά ούτε σε δεύτερο χρόνο, και έτσι η μπάλα έφτασε στον Ανδρέου που με κοντινή προβολή έκανε το 0-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

Η ενδεκάδα της Παναχαϊκής (Σπύρος Μπαξεβάνος):
Σούλης, Σταμόπουλος, Πατάπης, Τσελεπίδης, Πολίμος(93’ Ρουγκάλας), Ιντζόγλου, Κολ, Κυνηγόπουλος(67’ Μαυριάς), Λινάρδος(83’ Μουστακόπουλος), Σιατραβάνης, Μωραΐτης

Η ενδεκάδα των Χανίων (Αλέκος Βοσνιάδης):
Κουτσαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Σωτηράκος, Λεοζίνιο(59’ Καρτσαμπάς), Μουμίν, Τριανταφυλλάκος, Αρναρέλλης(76’ Δημητριάδης), Βρεττός(91’ Παπαχρήστος), Κουσκουνάς

Sport24patras Περικλής Παπαρίζος