ΑΧΑΪΑ: Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη «Γούτου» ο Τοπικός Σύμβουλος Αιγίου Σωκράτης Μαυρίδης – «Μικροπολιτικές τακτικές από πλευράς του επικεφαλής»

Την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Γούτου με την οποία εξελέγη σύμβουλος Κοινότητας Αιγίου, γνωστοποιεί με επιστολή του προς τον Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Καλογερόπουλο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας κ. Ντίνο, Η επιστολή Μαυρίδη αναφέρει τα εξής:

“Προς: Δήμαρχο Αιγιαλείας
Κοιν.: Πρόεδρο Δ.Σ. Αιγιαλείας

Αίγιο
09-12-2019

Αξιότιμε κ΄. Δήμαρχε,
τα πρόσφατα και κατακριτέα από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας γεγονότα, που ακολούθησαν της απόφασης του συμβουλίου της Κοινότητας Αιγίου για την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Κλ.Οικονόμου τις απογευματινές ώρες κατά την εορταστική περίοδο, ανέδειξαν συμπεριφορές και μικροπολιτικές τακτικές από πλευράς του επικεφαλής του συνδυασμού στον οποία συμμετείχα στις δημοτικές εκλογές, που με βρίσκουν σθεναρά αντίθετο.

Με γνώμονα το καλό του τόπου και μόνο(!) υπερψήφισα την πρόταση για την πεζοδρόμηση πιστεύοντας ότι αυτό θα είναι το ωφέλιμο για το δήμο μας, όπως άλλωστε είναι σύμφωνο θεσμικά το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κι αφού είχαν προηγηθεί οι απαραίτητες διαβουλεύσεις και είχαν τηρηθεί όλες οι διαδικασίες. Αφορισμοί , διαγραφές και αναιτιολόγητες δημόσιες διαπομπεύσεις καταστρατηγούν την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της βούλησης των αιρετών.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας σας υποβάλω την δήλωση ανεξαρτητοποίησης από το συνδυασμό που κατήλθε με επικεφαλής τον κ΄.Γούτο στις δημοτικές εκλογές. Παράκληση της δημοσιοποίησης μέσω του δημοτικού συμβουλίου, της συνειδητής απόφασής μου, ως ελάχιστη ένδειξη αυτοσεβασμού απέναντι σε ίντριγκες και μικροεγωισμούς -στους οποίους δεν θέλω να συμμετέχω- που τελικώς σαν στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν από αυτό που πραγματικά καλούμεθα να υπηρετήσουμε ως αιρετοί εκπρόσωποι των συμπολιτών μας.

Μετά τιμής
Σωκράτης Μιχ.Μαυρίδης”