Τι τρελό ζητά από τους γιατρούς ο νέος νόμος κατά των εκτρώσεων

Όχι μόνο ιατρικά αδύνατη, αλλά και εξαιρετικά ριψοκίνδυνη για την υγεία της εγκύου είναι η νέα πρόταση του Οχάιο για να περιορίσει ακόμα περισσότερο το δικαίωμα στην έκτρωση και την αυτοδιάθεση του σώματος.

Η πολιτεία πέρασε τον Απρίλιο τον νόμο που απαγορεύει εντελώς τις εκτρώσεις (HB413) και τώρα ξαναχτυπά με το τελευταίο βήμα. Καθώς κάθε γονιμοποιημένο ωάριο θεωρείται πλέον άνθρωπος, η έκτρωση ισοδυναμεί με ανθρωποκτονία πλέον και δικάζεται ως κακούργημα, επισείοντας ακόμα και τη θανατική ποινή.

Μόνο που στην προσπάθειά της να προστατεύσει τη ζωή του γονιμοποιημένου ωαρίου, η νέα πρόταση ζητά κάτι αδύνατο: «Τη λήψη όλων των μέτρων για τη διατήρηση της ζωής του αγέννητου παιδιού, διατηρώντας ταυτοχρόνως και τη ζωή της γυναίκας. Τέτοια βήματα περιλαμβάνουν, αν μπορούν να εφαρμοστούν, την προσπάθεια επανεμφύτευσης της έκτοπης κύησης στη μήτρα της γυναίκας»!

 

Η έκτοπη κύηση είναι η εξωμήτριος κύηση, όταν η γονιμοποίηση του ωαρίου λαμβάνει χώρα έξω από τη μήτρα δηλαδή, στις σάλπιγγες συνήθως. Μεγαλώνοντας εκεί, το έμβρυο επιφέρει εσωτερικές αιμορραγίες στη γυναίκα και πράγματι η εξωμήτριος κύηση είναι η συχνότερη αιτία θανάτου κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης.

Η εξωμήτριος κύηση είναι μια από τις δυσκολότερες περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναικολόγοι και ο τερματισμός της κύησης είναι μονόδρομος. Πριν απειληθεί η ζωή της μητέρας δηλαδή. Όταν αφαιρεθεί το έμβρυο, δεν υπάρχει τρόπος να επανεμφυτευτεί, όπως καλεί η τροπολογία! Είναι ιατρικά και τεχνικά αδύνατο.

Είναι προφανώς μια πολιτική απόφαση να απαγορευτεί κάθε γυναικολογικός χειρισμός κατά την εγκυμοσύνη παρά επιστημονικό δεδομένο. Γι’ αυτό και είναι ανεφάρμοστη η πρόταση. Και επικίνδυνη η σκέψη από πίσω…