ΠΑΤΡΑ: Επεισοδιακή η ανάδειξη νέας διοίκησης στο ΤΕΕ – Επανεκλογή Αϊβαλή και αποχώρηση της παράταξης της Ν.Δ

Ο Βασίλης Αϊβαλής, επανεξελέγη χθες το απόγευμα πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, με μεγάλη πλειοψηφία και με συνεργασία τεσσάρων παρατάξεων, ωστόσο οι αρχαιρεσίες ανάδειξης νέων οργάνων, στιγματίστηκαν από την αποχώρηση της παράταξης ΔΚΜ (Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών), με τον επικεφαλής Παναγιώτη Τσώνη, να καταγγέλλει υπόγειες συμφωνίες που είχαν στόχο, τον αποκλεισμό του.
Τα 60 μέλη της Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι, προκειμένου να προχωρήσουν στην εκλογή των νέων οργάνων τους, πρώτα με το προεδρείο της Αντιπροσωπείας και στη συνέχεια, με την ανάδειξη των 11 μελών της Διοικούσας Επιτροπής και του τριμελούς Προεδρείου της.
Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας αναδείχθηκε ο Βασίλης Παναγόπουλος από την Ηλεία, της μικρής παράταξης Ελεύθεροι Μηχανικοί (ΕΛΕΜ) που είχε μόλις δύο αντιπροσώπους, ενώ ακολούθησε η εκλογή στις θέσεις αντιπροέδρου και γραμματέα, των Παναγιώτη Φλωράτου και Αντώνη Χατζηβασιλείου, οι οποίοι είναι μέλη της Δημοκρατικής Συνεργασίας Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ), του Βασίλη Αϊβαλή.
Ακολούθησε η ανάδειξη της 11μελούς Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, όπου η παράταξη του Βασίλη Αϊβαλή εξέλεξε 5 αντιπροσώπους, η ΔΚΜ του Παναγιώτη Τσώνη 4 και από μια έδρα, πήραν η Ενωτική Αριστερή Κίνηση (ΕΑΚ) που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ και η Κοινότητα Μηχανικών, ενώ η Πανεπιστημονική, που πρόσκειται στο ΚΚΕ έμεινε εκτός.

Ωστόσο, πριν συνεχιστούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του προεδρείου της Διοικούσας, ο επικεφαλής της ΔΚΜ Παναγιώτης Τσώνης, πήρε τον λόγο και δήλωσε ότι «δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές» και αποχώρησε καταγγέλλοντας συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Όπως τόνισε ο κ. Τσώνης, με ευθύνη της πλειοψηφούσας παράταξης ΔΗΣΥΜ, αλλά και της πλευράς που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, καταστρατηγήθηκε η παραδοσιακή συμφωνία που υπήρχε εδώ και πολλά, για αναλογική εκπροσώπηση όλων των παρατάξεων, στα όργανα του ΤΕΕ.
Στις αρχαιρεσίες που ακολούθησαν πρόεδρος επανεξελέγη ο Βασίλης Αϊβαλής της ΔΗΣΥΜ με 62% (37 στους 60 αντιπροσώπους), αντιπρόεδρος η Ουρανία Πάλμου της ΕΑΚ (37 στους 60) και γραμματέας ο Ευάγγελος Καραχάλιος, επίσης της ΔΗΣΥΜ (36 στους 60).
Μετά την επανεκλογή του, ο Βασίλης Αϊβαλής δήλωσε: «Για άλλη μια φορά, καταφέραμε να συνεργαστούμε τέσσερις διαφορετικές παρατάξεις (ΔΗΣΥΜ, ΕΑΚ, Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί και Κοινότητα Μηχανικών), και αποφασίσαμε από κοινού, για ένα μεγάλο ΤΕΕ, ακηδεμόνευτο, ανεξάρτητο και ανιδιοτελές, με προοδευτικό πρόσωπο».
Ο Βασίλης Αϊβαλής κληθείς να σχολιάσει τις διαμαρτυρίες και καταγγελίες της ΔΚΜ, είπε ξεκάθαρα ότι η ΔΗΣΥΜ δεν ήθελε να συνεργαστεί με την ΔΚΜ, γιατί δεν ήθελαν οι άλλες παρατάξεις. «Εγώ επιθυμούσα, όσο το δυνατόν ευρείες συνεργασίες. Ή θα συνεργαζόμασταν με μια παράταξη ή με τέσσερις. Επιλέξαμε τις πολλές» είπε.