ΑΧΑΪΑ: Επιστρέφουν στον αγώνα για το τρένο οι κάτοικοι του Καστελλόκαμπου – Συγκέντρωση , σήμερα για τα προβλήματα με τον Προαστιακό, λόγω κακοκαιρίας

Η πρόσφατη καταστροφή στην Κινέτα μετά την μεγάλη κακοκαιρία της προηγούμενης εβδομάδας, έφερε τα πάνω – κάτω στην σύνδεση της Πάτρας, με το σιδηροδρομικό δίκτυο της πρωτεύουσας, μέσω Κιάτου.
Κατά τη διάρκεια της πλημμύρας, υποχώρησε η γραμμή, με αποτέλεσμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ανακοινώσει την διακοπή επ’ αόριστον της σιδηροδρομικής γραμμής Κινέτα- Κιάτο.
Το δρομολόγιο Πειραιάς- Πάτρα, το οποίο σταματούσε στο Κιάτο και μετεπιβίβαζε το κοινό σε λεωφορεία διακόπτεται και πλέον θα καθιερώνεται γραμμή Κινέττα – Πάτρα – Κινέτα, μόνο μέσα από τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορείων που εξυπηρετούσαν την διαδρομή Κιάτο – Πάτρα
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ σε ανακοίνωσή της, ζήτησε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για τις αλλαγές, οι οποίες, όπως επισημαίνει, θα ισχύουν μέχρι την αποκατάσταση του προβλήματος στην υποδομή.
Τα λεωφορεία των Πατρών, μετά την στάση στο Κιάτο για Κόρινθο, θα πηγαίνουν απευθείας πλέον στην Κινέτα.
Για Αγιους Θεοδώρους, οι ταξιδιώτες θα αποβιβάζονται στη στάση Κινέτας όπου υπάρχει άλλο τοπικό λεωφορείο από Κινέττα προς Αγίους Θεοδώρους. Οι επιβάτες από Κόρινθο με κατεύθυνση προς Πάτρα, θα φτάνουν στο Κιάτο μέσω λεωφορείου και θα επιβιβάζονται στο λεωφορείο των Πατρών.
ΚΑΣΤΕΛΛΟΚΑΜΠΟΣ
Ενημερωτική συνάντηση διοργανώνει ο σύλλογος Καστελλόκαμπου σήμερα Κυριακή. Η ενημέρωση θα γίνει από τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, για όσα ελέχθησαν στη συνάντηση με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, πριν από λίγες ημέρες. Για το περιεχόμενο της συνάντησης μας προδιαθέτει η πρόσκληση: «Θέλουμε διέλευση τρένου υπόγεια για μια Πάτρα όμορφη δίχως τείχη». Οι διοργανωτές διαφωνούν, όπως είναι γνωστό, με την επιφανειακή διέλευση και αυτό θα εκφράσουν στη συνάντηση που αποσκοπεί να διατηρήσει το θέμα στην επικαιρότητα.