ΠΑΤΡΑ: Ταλαιπωρία για τα επόμενα 2 χρόνια για κατοίκους και επαγγελματίες των νοτίων συνοικιών – Χρονοβόρες εργασίες της ΔΕΥΑΠ

Αντιμέτωποι με την ταλαιπωρία, και μάλιστα για τα επόμενα δύο χρόνια, θα έρθουν οι Πατρινοί και κυρίως οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των νοτίων συνοικιών της Πάτρας, με αφορμή το γεγονός ότι οι περιοχές θα μετατραπούν σταδιακά σε εργοτάξια, λόγω έργων αντικατάστασης όλου του δικτύου ύδρευσης στο νότιο διαμέρισμα της πόλης.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Ανδρέας Παπανικήτας δικαιολόγησε το ξεκίνημα των χρονοβόρων εργασιών χαρακτηρίζοντας “εκτός προδιαγραφών” τους υπάρχοντες σωλήνες, παρότι τοποθετήθηκαν τη δεκαετία 2000 – 2010, άρα θεωρούνται καινούργιοι. Παρόλα αυτά, υποστηρίζεται ότι το σύστημα είναι διάτρητο με αποτέλεσμα να καταγράφονται συνεχείς διαρροές σε διάφορα σημεία.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το δίκτυο που πρόκειται για να αλλαχθεί ξεπερνά το συνολικό μήκος των 260 χιλιομέτρων, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα σκαφτούν ξανά όλοι οι δρόμοι των ήδη επιβαρυμένων με ποικίλα προβλήματα, νοτίων συνοικιών της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, τα έργα θα εκτελεστούν στην περιοχή των Προσφυγικών, από Αγιο Ιωάννη Πράτσικα, Ψαροφάι μέχρι Ζαρουχλέικα και Ταραμπούρα, φθάνοντας έως και στα Κρύα Ιτεών. Το έργο όμως θα επεκταθεί και στο Μπεγουλάκι.
Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με τον κ. Παπανικήτα, ανέρχεται σε 14 εκ. ευρώ, εκ των οποίων τα 9 εκ. ευρώ προέρχονται από το ΕΣΠΑ και Περιφερειακά προγράμματα. Πάντως ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει επιβάρυνση των δημοτών.