ΠΑΤΡΑ: Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου προς Πύργο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δ.Ε – Σήμερα η συνεδρίαση

Με πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη τη συζήτηση για τον οδικό άξονα Πατρών – Πύργου – Τσακώνας και τη σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των εξελίξεων στο έργο, συνεδριάζει σήμερα  Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 13:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας (αίθουσα συνεδριάσεων Διοικητηρίου) και είναι η πρώτη αποκεντρωμένη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου υπό την παρούσα σύνθεση. Εισηγητής του θέματος θα είναι ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ στη συνεδρίαση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι φορέων της Π.Ε. Ηλείας.

Επίσης, τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα απασχολήσει η αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών ζωνών περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και η γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Α΄ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων «Δυτικό Κατάκολο», με Φορέα (Διαχειριστή) την εταιρεία «Energean Oil & Gas S.A.», στο Κατάκολο.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ:

Καλείστε όπως προσέλθετε στην 15η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα διεξαχθεί στον Πύργο, έδρα της Π.Ε. Ηλείας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Μανωλοπούλου 47) την 09η Δεκεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρ.168 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/07.06.2010) όπως αντικαταστάθηκε και ισχύει, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Συζήτηση της υπ. αριθ. 26/2019 Επερώτησης της Παράταξης «Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας» με απάντηση από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κα Σαλμά Μαρία σχετικά με την αξιοποίηση του πρώην Νοσοκομείου Αγρινίου.

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

Συζήτηση της υπ. αριθ. 28/2019 Επερώτησης του Επικεφαλής της Παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα» κ. Παπακωνσταντίνου Κων/νου με απάντηση από τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο σχετικά με τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Μουριάς.

ΘΕΜΑ 1ο

Συζήτηση για την πορεία του οδικού άξονα Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό, Καλό Νερό – Τσακώνα και σύσταση Γνωμοδοτικής Επιτροπής ως συμβουλευτικό όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου για την παρακολούθηση του ως άνω τεχνικού έργου.

(εισηγητής : Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 2ο

Έγκριση διατύπωσης αιτιολογημένης γνώμης για την αναγκαιότητα καθορισμού νέων λατομικών περιοχών στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας.

εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος)

ΘΕΜΑ 3ο

Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: Α΄ Φάσης του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος υδρογονανθράκων «Δυτικό Κατάκολο», με Φορέα (Διαχειριστή) την εταιρεία «Energean Oil & Gas S.A.», στη θέση «Κατάκολο», ΔΕ Πύργου, Δ. Πύργου, ΠΕ Ηλείας (ΠΕΤ 1903072112).

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων & Χωροταξίας κ. Δημητρογιάννης Λάμπρος)

ΘΕΜΑ 4ο

Έγκριση προένταξης δύο υπηρεσιών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε Ηλείας, ως ακολούθως:

Υπηρεσία 1: «Καθαρισμός στραγγιστικών τάφρων δικαιοδοσίας ΓΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ»

Υπηρεσία 2: «Ηλεκτροδότηση δικτύου οδοφωτισμού της γέφυρας στην περιοχή Τσεμπερούλας»

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

ΘΕΜΑ 5ο

Έγκριση προένταξης δύο προμηθειών στο Ετήσιο Επενδυτικό Πρόγραμμα 2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας / Π.Ε Ηλείας, ως ακολούθως:

Προμήθεια 1 : «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κεντρικού κλιματισμού τύπου μεταβλητού όγκου ψυκτικού ρευστού (VRV) του κτιρίου “ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ”»

Προμήθεια 2 : «Αποκατάσταση λειτουργίας ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού στραγγιστικών αντλιοστασίων δικαιοδοσίας Γ.Ο.Ε.Β. ΠΗΝΕΙΟΥ – ΑΛΦΕΙΟΥ».

(εισηγητής Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

ΘΕΜΑ 6ο

:

Παροχή σύμφωνης γνώμης για την έκδοση άδειας επέμβασης από το Δασαρχείο Πατρών σε δασική έκταση για τη διαπλάτυνση δρόμου στα πλαίσια κατασκευής του έργου «Συντήρηση οδού Χαραυγή – Πόρτες».

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Μαυρομμάτης Αθανάσιος)

ΘΕΜΑ 7ο

:

Έγκριση πρότασης συμβιβαστικής επίλυσης για την από 15-6-2015 και με αρ. καταθ. 37/2015 αγωγής ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πατρών της Κ/Ξ ENVIPROSYSTEMS ATE – ΔΟΞΑ Α.Β.Ε.Τ.Ε. – ΙΝΤΡΑΚΑΤ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 176 του Ν. 3852/2010.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας κ. Γιαννόπουλος Βασίλειος)

ΘΕΜΑ 8ο

Καθορισμός ειδικοτήτων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ (8) μηνών για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 9ο

Έγκριση Ε΄ τροποποίησης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έτους 2019.

(εισηγητής : Πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης)

ΘΕΜΑ 10ο

Έγκριση αναγκαιότητας θέσπισης βραβείων για την επιβράβευση της ομάδας «Makerlab» των μαθητών Λυκείου του Αγρινίου και του προπονητή/εκπαιδευτή τους, για τη συμμετοχή τους στην 21η Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής της IROC (International Robot Olympiad Committee), η οποία θα λάβει χώρα στην πόλη Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, στις 16 έως και 20 Δεκεμβρίου 2019 που αντιστοιχούν στην πληρωμή μέρους της εγγραφής, διαμονής, του αεροπορικού εισιτηρίου και των μετακινήσεων τους.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικής Πολιτικής και Διοίκησης κ. Σακελλαρόπουλος Παναγιώτης)

ΘΕΜΑ 11ο

Έγκριση 2ης τροποποίηση του σχεδίου δράσης για την πρόληψη, ευαισθητοποίηση και προαγωγή υγείας των πολιτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για το 2019.

(εισηγητής : Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας κ. Μπονάνος Χαράλαμπος)