Ποντίκια έτρωγαν κοριτσάκι 3,5 μηνών-Συνελήφθησαν οι Ρομά γονείς του στο Διδυμότειχο,

Συνελήφθησαν οι Ρομά γονείς του στο Διδυμότειχο, που φέρεται ότι διέμεναν σε σπηλιά στο Καλέ
Σοκαρισμένοι δήλωσαν οι γιατροί στη θέαση του βρέφους που διακομίσθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου το πρωί της Τετάρτης, καθώς το μόλις 3,5 μηνών κοριτσάκι έφερε δαγκωματιές από ποντικούς.

Σύμφωνα με τον διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Αδαμίδη, το βρέφος εμφάνιζε σημάδια ακραίας παραμέλησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της μύτης, ένα μεγάλο τμήμα από το μάγουλο, όπως και από τον βραχίονα, στον οποίο έχουν αποκαλυφθεί οι μύες και τμήμα των οστών. Ακόμη, φέρει πολλές εκδορές στα κάτω άκρα, ενώ παρουσιάζει έντονα σημάδια αφυδάτωσης. Ο διοικητής του ΠΓΝΑ υποστήριξε πως το άτυχο κοριτσάκι εξετάζουν πλαστικοί χειρουργοί και παιδοχειρουργοί, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και τις απαιτούμενες επεμβάσεις αποκατάστασης.

Τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων δεν δείχνουν σημάδια οποιασδήποτε λοίμωξης, αλλά από το είδος των τραυμάτων που φέρει το βρέφος εκτιμάται ότι προκλήθηκαν από τρωκτικό.

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, ο μέγιστος κίνδυνος είναι η λεπτοσπείρωση, σοβαρή ασθένεια, για τον αποκλεισμό της οποίας έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαραίτητες εξετάσεις.

Το βρέφος ζούσε σε άθλιες συνθήκες, όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις, ενώ εντύπωση προκαλεί η αμέλεια από την πλευρά των γονιών, καθώς, όπως εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου, τα συγκεκριμένα τραύματα προκάλεσαν τόσο αφόρητους πόνους στο παιδί, ώστε ήταν αδύνατον να μη γίνει αντιληπτή η αντίδρασή του.

Ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος έκανε λόγο και για το πρόβλημα που προκύ από την ανάγκη νοσηλείας του βρέφους σε μονάδα εντατικής φροντίδας 24ωρης παρακολούθησης, καθώς αν η νοσηλεία διαρκέσει χρονικό διάστημα που ξεπερνά τη μία εβδομάδα, δεν είναι βέβαιο ότι το υπάρχον προσωπικό δύναται να καλύψει τις απαιτούμενες βάρδιες.

Σε αυτή την περίπτωση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο μεταφοράς του σε μονάδα εντατικής φροντίδας σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Τέλος, όπως προκύπτει από την έρευνα των Αρχών, το βρέφος προέρχεται από οικογένεια Ρομά, που φέρεται ότι διέμενε σε λαξευτή σπηλιά στον λόφο του κάστρου του Καλέ, στο Διδυμότειχο. Ο 22χρονος πατέρας και η 16 ετών ανήλικη μητέρα συνελήφθησαν με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, οπότε σταθεροποιήθηκε η κατάστασή του, το βρέφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για εξειδικευμένη νοσηλεία.

dimokratianews.gr