ΠΑΤΡΑ: Πορεία αντιεξουσιαστών και σήμερα – Για τη δολοφονία «του αναρχικού μαθητή» Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε σχετική ανακοίνωση που ανάρτησαν αναφέρουν:

Στηρίζουμε της κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης της 6ης Δεκέμβρη, 11 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 -από το Παράρτημα στις 12μ. -από το Παράρτημα στις 18.00

Καταλήψεις – Αυτοδιαχειριζόμενοι Χώροι Κρατική καταστολή – Κοινωνικός έλεγχος

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟ. ΠΟ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

Από τα τέλη Αυγούστου έχει ξεκινήσει ένα κατασταλτικό κύμα διαδοχικών επιθέσεων από την πλευρά του κράτους σε βάρος των αγωνιστών των κατειλημμένων χώρων αγώνα, των αυτοοργανωμένων δομών στέγασης προσφύγων και μεταναστών, και ευρύτερα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Άλλωστε, η πρόσφατα εκλεγμένη ακροδεξιά κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι θα επιδιώξει να τσακίσει τον εσωτερικό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τους αναρχικούς, τους μετανάστες, τους εργάτες και τον κόσμο του αγώνα, από όσους ορθώνουν αντιστάσεις απέναντι στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Βασανιστήρια, ξύλο και συλλήψεις διαδηλωτών, διαδοχικές εκκενώσεις καταλήψεων, αστυνομοκρατία στην περιοχή των Εξαρχείων –ιστορικό σημείο αναφοράς της αγωνιζόμενης κοινωνίας- είναι η καθημερινή πραγματικότητα των τελευταίων μηνών. Σε αυτό το πλαίσιο έρχεται το τελεσίγραφο του Υπουργού Προ. Πο, παρασημοφορημένου από το FBI M. Χρυσοχοίδη, να εκκενωθούν όλοι οι κατειλημμένοι χώροι ανά την επικράτεια εντός 15 ημερών, ορίζοντας ως σημείο λήξης του 15μέρου την 5η Δεκέμβρη, μια ημέρα πριν την 11η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα στα Εξάρχεια και από τη συγκλονιστική κοινωνική εξέγερση που την ακολούθησε.

Η κατασταλτική εκστρατεία που έχει προαναγγελθεί από καιρό (και πιάνει το νήμα από εκεί που την άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) είναι απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς της. Άλλωστε, έχει δείξει ήδη δείγματα γραφής, με την κατάργηση του ασύλου, τη νέα ρατσιστική νομοθεσία για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, το φακέλωμα των σωματείων καθώς και με τις εξαγγελίες για ακόμα μεγαλύτερη επίθεση πάνω στους εργαζόμενους και τις κατακτήσεις τους. Την ίδια στιγμή, η επίθεση έναντι των αγωνιστών και των χώρων αγώνα στα Εξάρχεια εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο εκδίωξης κάθε αγωνιστικού στοιχείου από την γειτονιά των Εξαρχείων με σκοπό την μετατροπή της σε ζώνη καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Ως Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί τα Πρόσω», κομμάτι των χώρων του κοινωνικού και ταξικού αγώνα, δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στους συντρόφους και στις συντρόφισσες, στις καταλήψεις και στους χώρους αγώνα που βρίσκονται στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής. Η επίθεση σε έναν από εμάς, είναι επίθεση σε όλο το αναρχικό κίνημα, είναι επίθεση σε όλους όσοι αγωνίζονται ενάντια στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό που προσπαθεί να επιβληθεί.

Οι καταλήψεις και οι αυτοδιαχειριζόμενοι χώροι αποτελούν εστίες των αγώνων μας ενάντια στο κράτος και τον καπιταλισμό, χώρους πολιτικής ζύμωσης και στέγασης των ελευθεριακών-αναρχικών μας ιδεών και προταγμάτων. Είναι χώροι εδαφικοποίησης των αντιλήψεων και των πρακτικών μας, ένας δίαυλος επικοινωνίας με την κοινωνία. Αγωνιζόμασταν, αγωνιζόμαστε και θα αγωνιζόμαστε για την υπεράσπισή τους με όλες μας τις δυνάμεις! Δεν τους παραχωρούμε στο κράτος, δεν τους παραδίνουμε στην καταστολή!

Απέναντι στην κρατική κατασταλτική εκστρατεία και τα τελεσίγραφα απαντάμε κατεβαίνοντας μαζικά και μαχητικά στους δρόμους, ενώνοντας τις φωνές μας μαζί με όλους τους αγωνιστές σε όλη την επικράτεια και φωνάζοντας: «ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ». Αυτόν τον δρόμο μας έδειξαν οι μαζικές διαδηλώσεις αλληλεγγύης στις καταλήψεις ενάντια σε αυτήν την κατασταλτική επιχείρηση, όπως αυτή των πολλών χιλιάδων στις 14 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, αυτό το δρόμο μας έδειξαν οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την 17η Νοέμβρη, αυτός είναι ο μόνος δυνατός δρόμος, η μόνη δυνατή απάντηση που έχουμε να δώσουμε στον Χρυσοχοίδη και τα τσιράκια του.

ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ! NOPASARAN!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ-ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Στηρίζουμε της κινητοποιήσεις μνήμης και αντίστασης της 6ης Δεκέμβρη, 11 χρόνια από τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και την κοινωνική Εξέγερση του Δεκέμβρη 2008

 

-από το Παράρτημα στις 18.00

Αυτοδιαχειριζόμενος χώρος “Επί τα πρόσω”