(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Αποκαλυπτικός στον ΣΚΑΪ 89,4 ο πανεπιστημιακός Αβραάμ Ζεληλίδης για τις εξελίξεις με την Τουρκία – «Ο Ερντογάν θέλει να πατήσει πόδι στη Λεκάνη του Ηροδότου»!

Ο καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας Αβραάμ Ζεληλίδης, μίλησε χθες το βράδυ, σε εκδήλωση με θέμα τους υδρογονάνθρακες στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, που διοργάνωσε η ΔΑΠ ΝΔΦΚ Γεωλογικού, στο ξενοδοχείο «Αστήρ» και για μια ακόμα φορά, ήταν αποκαλυπτικός.
Ολο το «παιχνίδι» που «παίζει» η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, γίνεται στην ουσία για την λεκάνη του Ηροδότου. Μια υποθαλάσσια περιοχή, που προσπαθεί να υφαρπάξει η Τουρκία μαζί με την κυβέρνηση της Λιβύης και έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Ελλάδα.
Όπως είπε στο ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 » ο κ. Ζεληλίδης, η Λεκάνη του Ηροδότου, έχει διπλάσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, τροφοδοτώντας στην ουσία την Λεκάνη της Λεβαντίνης, εκεί όπου αναπτύσσονται σήμερα οι εξορύξεις της Κύπρου και του Ισραήλ. Δηλαδή τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν για δεκαετίες, όλη την Ευρώπη.