(Φωτο)-Γκρίνιες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της Βασ. Σοφίας: «Θυμίζει τις λάμπες που διώχνουν τις μύγες»!

Πολλοί Αθηναίοι πίστεψαν ότι φέτος -έναν χρόνο μετά το τέλος των μνημονίων και της κρίσης- η πρωτεύουσα θα φόραγε τα καλά της για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2019 και οι δρόμοι θα γέμιζαν χαρούμενα στολίδια και φώτα.

Ωστόσο, πολλοί, ειδικά οι χρήστες των social media, εξέφρασαν την απογοήτευσή τους όταν στολίστηκε χριστουγεννιάτικα η λεωφόρος Βασ. Σοφίας. Αντί για φως, λάμψη, όμορφα λαμπιόνια και πλούσιο ντεκόρ, αντίκρισαν σειρές από μονότονες λάμπες που μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζουν.

Πρόκειται για παράλληλες λάμπες που εκπέμπουν ένα θολό γαλάζιο φως, το οποίο δεν αποπνέει ζεστασιά ούτε παραπέμπει σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Ακόμη και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Α. Λατινοπούλου σχολίασε τη διαφορά ανάμεσα στον φτωχό και παράδοξο αυτό στολισμό της Αθήνας με τον στολισμό της Βαρκελώνης:

Στο Twitter οι περισσότεροι τα ‘βαλαν με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Δείτε μερικά ενδεικτικά σχόλια:

Κύριε #Μπακογιάννης @AthensMayor στολισμός είναι αυτός που κάνατε στην #Αθήνα? Δεν ντρέπεστε εσείς που βλέπετε αυτή τη φτώχεια? Ή μήπως δεν έχει ολοκληρωθεί? #Χριστούγεννα2019

Όταν ο κοσμοπολιτισμός του Δημάρχου οδηγεί στην απεμπόληση του εθνικού χαρακτήρα της πόλης: ο “Χριστουγεννιάτικος” στολισμός στο κέντρο της Αθήνας δεν έχει τίποτα το…”Ελληνικό” και τίποτα το… “Χριστουγεννιάτικο”!/ #Αθηνα #Χριστουγεννα #Μπακογιαννης #ΝΔ

Από κοντά είναι χειρότερος πάντως! Μπράβο @KBakoyannis . Από την τόση διαφήμιση για το στολισμό της Αθήνας που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο, καταλήξαμε εδώ! Άξιος!! Μήπως να γιορτάσουμε το ραμαζάνι για να στολισεις? #αθήνα #μπακογιαννης

Ο στολισμος του #Μπακογιάννης θυμιζει αυτα που βαζουν το καλοκαιρι στις ταβερνες για να σκοτωνουν τα μυγακια..

Σοβαρά
Οδος Βασιλισης Σοφίας,τώρα
Εορταστικές στολισμός της πρωτεύουσας από τον Μπακογιαννη
Νιώθω ρίγη συγκινήσεως και κυρίως τη μαγεία των Χριστουγέννων στην Αθήνα
Απιστευτο κιτς
Πλάκα μας κάνουν, δεν γίνεται …

Μόνο σε μένα αυτές οι λάμπες θυμίζουν τις λάμπες στα παλιά κρεοπωλεία για να διώχνουν τις μύγες; Ο… στολισμός του Δήμου Αθηναίων στη Βασιλίσσης Σοφίας…

καλοκαιράκι στην Αθήνα.αυτά είναι τα μπλε φωτάκια που διώχνουν τα κουνούπια!

Πολύ εμπνευσμένος χριστουγεννιατικος στολισμός. Θυμίζει φωτισμό γραφείων

Τι ισχύει πραγματικά

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ευθύνεται για τον φωτισμό της Βασ. Σοφίας, αυτή τη φορά. Ο κ. Μπακογιάννης ανέθεσε τον (κοστοβόρο) στολισμό της Αθήνας για τα φετινά Χριστούγεννα σε 19 ιδρύματα, φορείς, εταιρείες, σωματεία, τα οποία έσπευσαν να «υιοθετήσουν» κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να αναλάβουν τον φωτισμό τους.

Στόχος του δημάρχου ήταν τα Χριστούγεννα του 2019 και το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερά από ποτέ και πιο μητροπολιτικά, σε μια πόλη που έχει κάνει εσχάτως πολλά βήματα για να βγει από τη μιζέρια της κρίσης, με σημαντικές ξενοδοχειακές και γαστρονομικές αφίξεις, αλλά κυρίως με μια πραγματική έκρηξη των τεχνών και δημιουργία συνθηκών συνάντησης ξανά των πολιτών στον δημόσιο χώρο. Αλλά το αποτέλεσμα στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στην πραγματικότητα, την ευθύνη για τον στολισμό της Βασ. Σοφίας έχει αναλάβει το Ιδρυμα Ωνάση το οποίο κάνει την πιο μεγάλη παρέμβαση και έχει αναλάβει τη διαδρομή από το Hilton ως το Σύνταγμα πάνω στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως ανέφεραν, μάλιστα, πηγές από το Ιδρυμα Ωνάση, η εν λόγω διαδρομή είναι συνειδητή επιλογή, αφού είναι ο δρόμος που οδηγεί στην καρδιά της Δημοκρατίας, στη Βουλή και το Σύνταγμα.

Δείτε ποιους άλλους κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους της Αθήνας έχουν αναλάβει οικονομικά άλλοι φορείς, εδώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο στολισμός θα μείνει προίκα στην πόλη και για το 2021.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πάντως πως ο στολισμός στην Βασιλίσσης Σοφίας δεν έχει ολοκληρωθεί με την παρέμβαση να παίρνει την τελική της μορφή την ερχόμενη Τρίτη.