(Φωτο)-Φωτιά σε ξενοδοχείο στη Συγγρού: Στο «φως» νέα στοιχεία και άγνωστο παρασκήνιο- Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση

Όσο οι αστυνομικές Αρχές ψάχνουν να βρουν ποιος έδωσε την εντολή για τον εμπρησμό του ξενοδοχείου Athenaeum Palace στη Συγγρού, που θα μπορούσε να είχε στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους, έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας ένα άγνωστο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με την συντάκτρια αστυνομικού ρεπορτάζ του CNN.gr, Μίνα Καραμήτρου, ιδιοκτήτης και ενοικιαστής του κτηρίου στο οποίο βρίσκεται το ξενοδοχείο ήταν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σε δικαστική διαμάχη ενώ εκκρεμούσαν και αρκετά χρήματα που έπρεπε να είχαν δοθεί ως ενοίκιο.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο δικαστικός επιμελητής πήγε στο ξενοδοχείο για να επιδώσει έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στον ενοικιαστή. Μάλιστα, είχε προηγηθεί προσυνεννόηση για την παράδοση του κτηρίου.

Την ώρα όμως που συνέβαιναν όλα αυτά, ξέσπασε φωτιά σε δωμάτια του πρώτου ορόφου, στα οποία ευτυχώς δεν διέμεναν πελάτες.

Σημειώνεται πως στο ξενοδοχείο υπήρχαν πάνω από 70 άτομα ως πελάτες ενώ οι Αρχές όταν έσβησαν την φωτιά, εντόπισαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, ενώ σε τρία δωμάτια του δεύτερου ορόφου βρέθηκαν και στρώματα εμποτισμένα με εύφλεκτο υγρό.

Οι Αρχές ασφαλείας συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες από το εσωτερικό του ξενοδοχείου και το αναλύουν καρέ – καρέ καθώς, όπως εκτιμούν, είναι πολύ πιθανό να έχουν καταγράψει τους εμπρηστές.

Τρεις τραυματίες, μια εκ των οποίων στη ΜΕΘ

Συνολικά 20 άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από το το ξενοδοχείο, εκ των οποίων τρεις μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αττικό Νοσοκομείο, με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών καπνών που γέμισε το κτήριο. Μάλιστα, μια από τις γυναίκες διασωληνώθηκε και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αττικόν.

Με αναπνευστικά νοσηλεύονται και άλλη μια γυναίκα και ένας άνδρας, ο οποίος έχει επιπλέον και κάταγμα στο πόδι.

Από τους απεγκλωβισθέντες, οι τρεις κατέβηκαν μέσω κλιμακοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής, ενώ οι υπόλοιποι απομακρύνθηκαν με την βοήθεια των πυροσβεστών από το εσωτερικό κλιμακοστάσιο του ξενοδοχείου.

Υπενθυμίζεται ότι άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς στο σημείο έσπευσαν αρχικά 35 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Το Ανθρωποκτονιών ανέλαβε την υπόθεση της πυρκαγιάς στο ξενοδοχείο της Λ. Συγγρού

Η Ασφάλεια Αττικής ανέλαβε την έρευνα για την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο της λεωφόρου Συγγρού, για την οποία, από την πρώτη στιγμή υπήρξαν ενδείξεις εμπρησμού.

Η υπόθεση, που έφυγε πλέον από την αρμοδιότητα της πυροσβεστικής, ανατέθηκε στο τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, καθώς το περιστατικό θεωρείται πολύ σοβαρό απ’ την αστυνομία: Υπάρχουν τρεις τραυματισμοί ενοίκων, εκ των οποίων μια 24χρονη τουρίστρια, που φέρει και εγκαύματα, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Αττικού Νοσοκομείου και η κατάσταση της θεωρείται πολύ σοβαρή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο όροφο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά και στον διάδρομο του δευτέρου ορόφου, βρέθηκαν μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό.

Πληροφορίες ωστόσο, από αρμόδιες πηγές, αναφέρουν ότι υπάρχουν και άλλα στοιχεία που επέβαλαν την ανάληψη της έρευνας για την υπόθεση από την αστυνομία.