(Φωτο)-Έρχονται αλλαγές στις χρεώσεις των data στα κινητά!

Πληροφορίες αναφέρουν πως μετά τη συνάντηση στο Μαξίμου αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στη τιμολογιακή πολιτική των εταιριών σε ό,τι αφορά στη χρέωση δεδομένων (data).

Την αλλαγή στις χρεώσεις των data στα κινητά είχε προαναγγείλει και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο newsit.gr. Ο κ. Πιερρακάκης, που ήταν παρών στη συνάντηση στο Μαξίμου, είπε πει πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα υπάρξουν νεότερα από το μέτωπο των χρεώσεων στην κινητή τηλεφωνία, σημειώνοντας πως οι εταιρείες ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να κάνουν πράξη αυτό που ζήτησε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο ίδιος: τη μείωση της επιβάρυνσης των συνδρομητών ειδικά για τη χρέωση δεδομένων.

Η συνάντηση στο Μαξίμου

Σήμερα, στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κάθισαν Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmote Μιχάλης Τσαμάζ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Χάρης Μπρουμίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής.

Από κυβερνητικής πλευράς, εκτός του Κυριάκου Πιερρακάκη, παρόντες ήταν ο υφυπουργός, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Αντώνης Τζωρτζακάκης.

Κατά τη συνάντηση, που έγινε σε παραγωγικό κλίμα, συζητήθηκαν, εκτός από το ζήτημα του κόστους δεδομένων της κινητής τηλεφωνίας: ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, οι χαμηλές επιδόσεις στους διεθνείς δείκτες ψηφιακής ωριμότητας και οι αναγκαίες επενδύσεις που πρέπει να γίνουν από τις επιχειρήσεις στους τομείς των δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, η εφαρμογή του νέου νόμου για τις αδειοδοτήσεις, η ειδική φορολογία.