(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες στον Τουρισμό στα Καλάβρυτα

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Η αξία της πελατειακής ευφυΐας στον Τουρισμό: Πώς η γνώση της ικανοποίησης των τουριστών επηρεάζει τις επιχειρηματικές αποφάσεις», διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC / «Πελατειακή Ευφυΐα για Καινοτόμα Τουριστικά Οικοσυστήματα» του Προγράμματος “Interreg V-Α, Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, με ώρα έναρξης τις 12 το μεσημέρι, στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας, στα Καλάβρυτα.
Το σεμινάριο εστίασε στους εκπροσώπους τοπικών συνεργειών τουρισμού, εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, διαχειριστές τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος αλλά και την κοινωνία των πολιτών με τους διαχειριστές τοπικών εκδηλώσεων, με έδρα την περιοχή των Καλαβρύτων καθώς και εκπροσώπους φορέων διοίκησης και χάραξης στρατηγικής πολιτικής και πολιτικών ανάπτυξης.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν, δωρεάν, την παρουσίαση της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου CI-NOVATEC και των δυνατοτήτων της όσον αφορά:
>στην καταγραφή των απόψεων και της ικανοποίησης των επισκεπτών της περιοχής αλλά και
>τον τρόπο χρήσης της για την προβολή των επιχειρήσεων και της περιοχής των Καλαβρύτων γενικότερα.
Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για την σημασία της πελατειακής ευφυΐας στη λήψη αποφάσεων τόσο για κάθε επιχείρησή-φορέα όσο και για τα Καλάβρυτα γενικότερα.
Στο πλαίσιο του σεμιναρίου μίλησαν η Βασιλική Καραπάνου Βίκυ, υπεύθυνη του έργου και η Νάντια Λάνταβου, οικονομική υπεύθυνη και υπεύθυνη Επικοινωνίας του έργου.
Στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος μίλησε για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάγκη στήριξης των οικογενειακών επιχειρήσεων αλλά και τη συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού στην πόλη και ευρύτερα.
Την εκδήλωση χαιρέτισε και ο βοηθός περιφερειάρχη Ανδρέας Φίλιας.