Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Πορείες μνήμης σε 18 πόλεις σήμερα, για την επέτειο της δολοφονίας

Εντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα  από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

Οπως κάθε χρόνο φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι και πολιτικές συλλογικότητες αναμένεται να βγουν στους δρόμους για να τιμήσουν την επέτειο της δολοφονίας, που συγκλόνισε τη χώρα. Προκειμένου, ωστόσο, να αποφευχθούν τα επεισόδια στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, η ΕΛ.ΑΣ θα θέσει σε ισχύ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Βασική προτεραιότητα της ΕΛ.ΑΣ είναι η κεντρική πορεία που θα γίνει για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στην Αθήνα, σε μια περίοδο που έχει οξυνθεί η αντιπαράθεση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και τις καταλήψεις.

Οι κεντρικές πορείες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα
Το κέντρο της Αθήνας, σήμερα Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, θα μπει σε «καραντίνα» από νωρίς. Η πρώτη, μαθητική πορεία για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 12:00. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στα Προπύλαια, ενώ η πορεία θα κινηθεί προς τη Βουλή.

Την ίδια ώρα, θα ξεκινήσει από την Καμάρα η μαθητική πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και η μαθητική πορεία μνήμης στην Πάτρα (12:00, Παράρτημα).

 

Στις 6 Δεκέμβρη όλοι/-ες στα Προπύλαια στις 12:00! Συμπληρώνονται 11 χρόνια απτή δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και…

Δημοσιεύτηκε από Ανυπόταχτος Μαθητής στις Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019

Οι πορείες μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο θα συνεχιστούν με τις μεγάλες, απογευματινές κινητοποιήσεις. Η κεντρική πορεία στην Αθήνα θα ξεκινήσει στις 18:00 από τα Προπύλαια, και αναμένεται να δώσουν το «παρών» πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και αντιεξουσιαστές.

Στις 18:00 θα πραγματοποιηθούν οι κεντρικές πορείες μνήμες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο στη Θεσσαλονίκη (Καμάρα) και στην Πάτρα (Παράρτημα).
Από τις 18:00 και πέρα έχουν ήδη προγραμματιστεί πορείες και συγκεντρώσεις σε Γιάννενα, Πρέβεζας, Λάρισα, Βόλο, Καρδίτσα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Σάμο, Κω, Αγρίνιο, Αλεξανδρούπολη, Τρίκαλα, Ηράκλειο, Χανιά και Ρέθυμνο.

Δεν αποκλείεται, μέχρι αύριο, να εκδοθούν και νέα καλέσματα για πορείες και συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

advertisement