Μακρόν: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω κλεμμένα βίντεο»

Την οργή του εξέφρασε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όταν ρωτήθηκε για το πολυσυζητημένο βίντεο που έγινε viral επισκιάζοντας την επετειακή σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο.

Στο επίμαχο βίντεο, οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας και της Βρετανίας, ο Τζαστίν Τριντό, Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον, φέρεται να κουτσομπολεύουν τον Αμερικανό πρόεδρο πίσω από την πλάτη του.

Ο άνθρωπος που έκανε άνω – κάτω τη σύνοδο με το βίντεο φέρεται να είναι ο Άντι Λόρενς, ένας freelance κάμεραμαν. Το βίντεο δόθηκε από το NATO στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς , όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

 

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το βίντεο που στάθηκε αφορμή για την ακύρωση της προγραμματισμένης συνέντευξης Τύπου του Τραμπ μετά το πέρας της συνόδου, ο ένοικος των Ηλυσίων έσπευσε να δηλώσει: «Δεν πρόκειται να σχολιάσω κλεμμένα βίντεο. Αυτό το βίντεο δεν έπρεπε να έχει τραβηχθεί στο συγκεκριμένο χώρο».

Στο μεταξύ, λίγες ώρες αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ είχε γίνει πυρ και μανία με το βίντεο, επιβράβευσε τον εαυτό του για το προσβλητικό σχόλιο που εκστόμισε για τον πρωθυπουργό του Καναδά, όπως αναφέρει το δίκτυο CNBC.

«Ήταν αστείο όταν είπα ότι αυτός ο τύπος -Καναδός πρωθυπουργός Τζαστίν Τριντό- είναι διπρόσωπος, το ξέρετε», ακούγεται να λέει ο Aμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με ρεπόρτερ του CNN.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Mπόρις Τζόνσον, δήλωσε άγνοια όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για το ρόλο του στο κουτσομπολιό στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Την ίδια ώρα, ο Καναδός πρωθυπουργός , Τζαστίν Τριντό, το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους είναι ότι εξεπλάγη όταν ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι η επόμενη σύνοδος του το G7 θα γίνει στο Καμπ Ντέιβιντ.