Δεύτερη κατάθεση Μανιαδάκη στην προανακριτική για τη Novartis – «Με πίεζαν οι εισαγγελείς»

Óõíåäñßáóç ôçò ÅéäéêÞò ÊïéíïâïõëåõôéêÞò ÅðéôñïðÞò ðñïò äéåíÝñãåéá ÐñïêáôáñêôéêÞò ÅîÝôáóçò ó÷åôéêÜ ìå ôç äéåñåýíçóç áäéêçìÜôùí ðïõ ôõ÷üí Ý÷ïõí ôåëåóèåß áðü ôïí ðñþçí ÁíáðëçñùôÞ Õðïõñãü Äéêáéïóýíçò ÄçìÞôñéï Ðáðáããåëüðïõëï êáôÜ ôçí Üóêçóç ôùí êáèçêüíôùí ôïõ, ôçí ÔåôÜñôç 4 Äåêåìâñßïõ 2019. (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ένταση και στη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής

Με ένταση ξεκίνησε και η δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του Νίκου Μανιαδάκη στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis. Θυμίζουμε ότι χθες οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας ζήτησε να καταθέσει παρουσία δικηγόρου, παρότι είχε κληθεί ως μάρτυρας και όχι ως κατηγορούμενος. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν και ο Μανιαδάκης απέσυρε το αίτημα.

Στη συνεδρίαση σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μανιαδάκης έδωσε τη διεύθυνση του διαμερίσματος που τον ανέκρινε η Ελένη Τουλουπάκη. «Αλεξανδρουπόλεως 24-26 στη Μιχαλακοπούλου» φέρεται να είπε και πρόσθεσε πως του έδειχναν υπουργικές αποφάσεις.

«Έπαιρναν θέση λέγοντας πως αυτές ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής», φαίνεται να υποστήριξε και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές δήλωσε ότι: «Μου έλεγαν ότι θα εκλεγεί το κυβερνών κόμμα, μη φοβάσαι».

Ο ίδιος φέρεται επίσης να υποστήριξε ότι όσα γράφονταν στα ΜΜΕ ήταν πληροφορίες που είχε μόνο η Εισαγγελία Διαφθοράς. Το γεγονός αυτό σημαίνει κατά τον ίδιο ότι υπήρχαν διαρροές από την εισαγγελία προς τα μέσα και ότι οι μάρτυρες άλλαζαν καταθέσεις επειδή προφανώς ενημερώνονταν από τους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σπύρος Λάππας (ΣΥΡΙΖΑ) επέμεινε να ρωτά τον Νίκο Μανιαδάκη αν απειλήθηκε από τον Στουρνάρα. Ο βουλευτής φέρεται να επικαλέστηκε τα όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς, ότι δηλαδή ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος του είπε ότι σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα πέσει και «θα τους λιώσουμε τους εισαγγελείς».

Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έχει γίνει τέτοια συζήτηση και πρόσθεσε ότι με τον Στουρνάρα συναντιέται από 18 χρονών. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε και τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας αντέδρασε καλώντας τον να απαντήσει που το γνωρίζει εκείνος και αν ήταν μπροστά στη συζήτηση.