Αδιαφορία της δημοτικής αρχής για τους αδύναμους πολίτες

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη”, για τη κοινωνική δομή του δήμου “Βοήθεια στο Σπίτι”: Η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” με βαθιά αγανάκτηση και ανησυχία παρακολουθεί τον ολισθηρό κατήφορο της Δημοτικής Αρχής.

Με μια πρωτόγνωρη για τα αυτοδιοικητικά δεδομένα απόφαση, κατά πλειοψηφία, του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού, συρρικνώνονται οι περιφερειακές δομές του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.

Με προσχηματικούς λόγους, αδιαφορώντας για τους κοινωνικά και οικονομικά αδύναμους πολίτες των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων, πρωτοπορεί πανελληνίως και με συγκεντρωτική συμπεριφορά αποδιοργανώνει τις υπάρχουσες υπηρεσίες.

Την ώρα που άλλοι δήμοι εντείνουν τις προσπάθειες για αύξηση και ενίσχυση των υπαρχουσών δομών, η δημοτική αρχή περιφρονεί το μοντέλο της αποκέντρωσης στη διοίκηση και στην παροχή υπηρεσιών.

Αποδεικνύει ξεκάθαρα το αντιλαϊκό της προφίλ, αγνοώντας την κοινωνική βούληση και διαταράσσοντας τις σχέσεις πολιτών εργαζομένων και προχωρά σε επαναξιολόγηση των ενταγμένων ήδη στο πρόγραμμα συμπολιτών μας.

Η “Πάτρα Ενωμένη” υψώνει φωνή διαμαρτυρίας, συμπαραστέκεται στους θιγμένους πολίτες και εργαζόμενους και θα ενώσει ομόφωνα τις δυνάμεις της με όσους έχουν τον ίδιο στόχο. Τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων της τρίτης ηλικίας, την υποστήριξη των ατόμων με κινητικά ή άλλα ειδικά προβλήματα και την υποβοήθηση της αξιοπρεπούς διαβίωσης αυτών