Το πρωί είμαστε ψηλότεροι από ότι το βράδυ -Η εξήγηση

Μέχρι στιγμής δεν το γνώριζε κανείς, ίσως ελάχιστοι, αλλά είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ξυπνάμε το πρωί ψηλότερο από ότι το βράδυ.

Σύμφωνα με επιστημονική έρευνα που δημοσιεύει το Business Insider το βράδυ πέφτουμε για ύπνο πιο κοντοί και το πρωί ξυπνάμε πιο ψηλοί.

Αυτό κυρίως οφείλεται στην πίεση που δέχονται οι αρθρώσεις μας και οι σπόνδυλοι κατά τη διάρκεια της ημέρας με όλη την καταπόνηση που δέχεται το σώμα μας. Το περπάτημα, το τρέξιμο και οι άλλες σωματικές δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στην ημέρα, επιφέρουν μικρές συμπιέσεις στους χόνδρους των αρθρώσεων της σπονδυλικής στήλης.

Η βαρύτητα παίζει επίσης τον δικό της ρόλο, πιέζοντας τους μεσοσπονδύλιους δίσκους του σώματος μας. Και όλα τα παραπάνω σύμφωνα με την επιστημονική εξήγηση κοστίζουν περίπου 2 πόντους όταν πέφτουμε για ύπνο στο τέλος της ημέρας. Και έτσι το πρωί που ξυπναμε, είμαστε 2 πόντους ψηλότεροι μιας και το σώμα χαλαρώνει και απελευθερώνεται η πίεση από τη σπονδυλική στήλη.

Πως αντιμετωπίζεται

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο Business Insider υπάρχουν τρόποι που μπορούμε να μειώσουμε την πίεση που δέχεται η σπονδυλική μας στήλη κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μια καλή πρόταση είναι η γιόγκα ή η πιλάτες, δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Βοηθάνε να διατηρούμε σωστή στάση του σώματος καθ′ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και ένα περίπου εκατοστό από το ύψος μας.