ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, η πολιτική κηδεία του καθηγητή Ουρολογίας Πέτρου Περιμένη – Θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στην Εύβοια

Σήμερα  Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί θα αποχαιρετήσουν συγγενείς, συνάδελφοι, φίλοι και όσοι γνώρισαν τον εκλεκτό και τόσο ξεχωριστό άνθρωπο και επιστήμονα ιατρό ουρολόγο Πέτρο Περιμένη, καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στον προαύλιο χώρο των Αγίων Αγγέλων στο Α΄Νεκροταφείο Πατρών.Η σορός του στη συνέχεια θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στην περιοχή της Ριτσώνας Ευβοίας, κατόπιν επιθυμίας του ιδίου.

Ο αξιαγάπητος καθηγητής ουρολογίας φρόντισε με την επιστημονική, κοινωνική και ανθρώπινη πορεία του να αφήσει πίσω του ζωηρά πατήματα ήθους, επιστημονικού κύρους και ανθρωπιάς. Υπήρξε αθόρυβος υπηρέτης του ασθενoύς τον οποίο προσέγγιζε με αγάπη και ενδιαφέρον. Με την ίδια σεμνότητα, ευγένεια και σεβασμό απευθύνονταν στους συναδέλφους του και σε όλο το προσωπικό της Ουρολογικής Κλινικής που διεύθυνε. Ηταν ιδιαίτερα προσιτός, ήρεμος και καλόκαρδος.
Η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του, σε ηλικία 67 ετών, πάγωσε την τοπική κοινωνία. Σήμερα είχε προγραμματισμένα χειρουργεία στο «ΟΛΥΜΠΙΟΝ» Θεραπευτήριο όπου εργαζόταν μετά την πρόσφατη συνταξιοδότησή του από το ΠΓΝΠ όπου υπηρέτησε επί σειρά ετών. Η απόδραση στην αγαπημένη του Μάνη, όπου διατηρούσε εξοχική κατοικία, με τον μικρότερο γιο του προκειμένου να απολαύσει υποβρύχιες καταδύσεις και ψαροτούφεκο, απέβη μοιραία.
Ανασύρθηκε, βραδινές ώρες προχθές, από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αλμυρού Οικισμού Δ. Ανατολικής Μάνης. Αισθάνθηκε αδιαθεσία και ο 15χρονος γιος του κάλεσε το ΕΚΑΒ. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ακολούθως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή για την εξακρίβωση των αιτίων του θανάτου του.
Ηταν ιδιαίτερα αθλητικός τύπος, δεν κάπνιζε και γενικότερα φρόντιζε την υγεία του. Σύμφωνα με πληροφορίες της  τελευταία είχε παρουσιάσει κάποιες αρρυθμίες οι οποίες δεν είχαν χαρακτηριστεί ανησυχητικές.
Ο Πέτρος Περιμένης εκτός από το έντονο επιστημονικό του παρών είχε και κοινωνικό. Είχε δραστηριοποιηθεί στον Σύλλογο γονέων του θεραπευτικού προγράμματος «ΟΞΥΓΟΝΟ» του ΚΕΘΕΑ. Ως πρόεδρός του είχε καταφέρει να φέρει την κοινωνία κοντά στο πρόγραμμα.
Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστή η ώρα και ο τόπος της κηδείας του.

Η είδηση του θανάτου του συγκλόνισε την πανεπιστημιακή και την ιατρική κοινότητα.
ΒΕΝΕΤΣΑΝΑ ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ(πρύτανις Πανεπιστημίου Πατρών)
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ο Πέτρος Περιμένης, εκτός από εξαιρετικός συνάδελφος, ήταν και πολύ καλός φίλος. Δυστυχώς η είδηση του θανάτου ήρθε την μέρα που το Πανεπιστήμιο γιόρτασε τα 55 του χρόνια. Είμαι όμως σίγουρη ότι ο Πέτρος θα χαίρεται και από εκεί που βρίσκεται».
ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΜΑΜΜΗ (διοικήτρια ΠΓΝΠ)
«Πολύ ευγενής, διακριτικός και αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν ενοχλούσε ποτέ φρόντιζε να λύνει τα όποια ζητήματα προέκυπταν».
ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ (πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών)
«Διέθετε ένα αδαμάντινο χαρακτήρα. Ηταν ένας άνθρωπος ενεργότατος, εργατικός, αθλητικός, κοινωνικός. Παρότι είχε συνταξιοδοτηθεί παρέμενε στην ενεργό ιατρική. Εχαιρε εκτίμησης απ’ όλους τους συναδέλφους. Δεν δημιουργούσε ποτέ πρόβλημα, ήταν συνεργάσιμος, συναινετικός έδινε βήμα στους νέους συναδέλφους. Ιδιαίτερα φιλικός με τους ασθενείς του. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ (δήμαρχος Πατρέων)
«Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στον χώρο της υγείας. Αποχαιρετώ έναν φίλο, ένα σύντροφο, που αγωνίστηκε σε όλη του τη ζωή για τη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό.
Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους φίλους του συναδέλφου, που χάνουν έναν άνθρωπο, έναν επιστήμονα, που σε όλη του ζωή έδινε απλόχερα».
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΚΚΕ
«Ασκησε επάξια το επάγγελμα του γιατρού, πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής της Ουρολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ, ενώ τον διέκρινε η συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες στο πλάι των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».