Λέσβος: Κλίση 30 μοιρών έχει πάρει το ακυβέρνητο πλοίο στα ανοιχτά του Σιγρίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του λιμενικού στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Λέσβου και Σκύρου, εξαιτίας του ακυβέρνητου φορτηγού πλοίου που εντοπίστηκε νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, ανοιχτά του Σιγρίου.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το λιμενικό, το πλοίο Now Leo, σημαίας Λιβερίας, παραμένει στο ίδιο σημείο, έχοντας πάρει κλίση 30 μοιρών λόγω μετατόπισης φορτίου , ενώ κρίνεται θετικό το γεγονός πως δεν έχει προκληθεί κάποιου είδους θαλάσσια ρύπανση στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Τις προσπάθειες των λιμενικών Αρχών δυσκολεύουν σημαντικά οι καιρικές συνθήκες, καθώς πνέουν άνεμοι ισχύος 8 μποφόρ. Πλέον, οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν να δουν τη θέση που θα πάρει το πλοίο, ώστε να αποφασίσουν πώς θα ενεργήσουν στη συνέχεια.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η απομάκρυνση του 14μελους πληρώματος, με τα 9 άτομα να έχουν παραληφθεί από ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ τα άλλα 5 επιβιβάστηκαν, αρχικά, σε σωστική λέμβο και από εκεί τα παρέλαβαν άλλα μέσα του λιμενικού. Και τα 14 μέλη του πληρώματος είναι ουκρανικής καταγωγής.