(Φωτο)-Στο Μπάκιγχαμ, σήμερα, ο Μητσοτάκης-Σε δείπνο με τη βασίλισσα Ελισάβετ, την Κέιτ Μίντλετον, τον Τραμπ και τους ηγέτες του ΝΑΤΟ

Στο Λονδίνο βρίσκεται  ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Μάλιστα, θα παραβρεθεί και στη δεξίωση που θα δώσει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ, στο Μπάκιγχαμ.Η δεξίωση στο Μπάκιγχαμ θα γίνει σήμερα το βράδυ και στο παλάτι θα υποδεχθεί τους ηγέτες η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Κέιτ Μίντλετον στο δείπνο αλλά όχι η Μέγκαν Μαρκλ
Οπως γράφει η Daily Mail από το Μπάκιγχαμ έγινε γνωστό ότι τους ηγέτες θα υποδεχθεί η βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με όσα μέλη της βασιλικής οικογένειας είναι διαθέσιμα.

Δηλαδή, όπως εξηγεί η Daily Mail, τους ηγέτες στο Μπάκιγχαμ θα υποδεχθεί επισήμως η βασίλισσα Ελισάβετ με τον πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και την σύζυγό του Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και στο δείπνο θα παρακαθήσουν ακόμη η δούκισσα του Κέιμπριτζ Κέιτ Μίντλετον, ο κόμης του Γουέσεξ, ο δούκας και η δούκισσα του Γκλούτσστερ και η πριγκίπισσα Αλεξάνδρα.

 

Απέκλεισαν τον πρίγκιπα Αντριου από το δείπνο, μετά τα σκάνδαλο
Κανονικά στο δείπνο θα παρεβρίσκονταν και ο δούκας του Γιορκ πρίγκιπας Αντριου, ο οποίος όμως ουσιαστικά αποπέμφθη από το παλάτι την περασμένη εβδομάδα μετά το σάλο που ξέσπασε ύστερα από τη συνέντευξη που έδωσε για να απολογηθεί για τις σχέσεις του με τον Επστάιν.

Η Daily Mail εστιάζει φυσικά στην επίσκεψη του Τραμπ στο Μπάκιγχαμ και παρουσιάζει τον αποκλεισμό του πρίγκιπα Αντριου από τη λίστα των βασιλικών που θα συναντήσουν τον Αμερικανό πρόεδρο, ως μια νέα ταπείνωση από το παλάτι. Ο πρίγκιπας Αντριου είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην κρατική επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία πριν από μερικούς μήνες και θα παρεβρίσκονταν και στην επόμενη αν δεν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο που τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα. Να σημειωθεί ότι μετά την επίσκεψη του περασμένου Ιουνίου, ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιόταν ότι είχε μια «αυτόματη χημεία» με την βασίλισσα Ελισάβετ και την εξήρε ως «σπουδαία γυναίκα».

Απόντες από δείπνο στο Μπάκιγχαμ θα είναι επίσης ο δούκας του Κέιμπριτζ και η κοντέσσα του Γουέσεξ, οι οποίοι έχουν άλλες επίσημες βασιλικές υποχρεώσεις εκείνο το βράδυ. Απόντες και ο πρίγκιπας Χάρι με την Μέγκαν Μαρκλ οι οποίοι έχουν πάρει άδεια από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

 

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα καλωσορίσει τους ηγέτες του NATO και τις συνοδούς τους στη δεξίωση στο Μπάκιγχαμτην επόμενη Τρίτη η οποία είναι μέρος των εκδηλώσεων που γίνονται με αφορμή τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυση της Συμμαχίας.

Κατά τη διάρκεια της δεξίωσης στο Μπάκιγχαμ η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος θα βγάλουν με τους ηγέτες την καθιερωμένη οικογενειακή φωτογραφία.