Πέτσας: Η Ελλάδα ζητά στήριξη των συμμάχων της, εκθέτοντας την τουρκική προκλητικότητα

Την ελπίδα ότι με την αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο θα δρομολογηθεί μια νέα μορφή σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας και των συνθηκών καλής γειτονίας εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Η Ελλάδα διεθνοποιεί το ζήτημα και ζητεί στήριξη των συμμάχων της εκθέτοντας την τουρκική προκλητικότητα», απάντησε ο κ. Πέτσας, όταν ρωτήθηκε για τις προσδοκίες της κυβέρνησης από την αντίδρασή της απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ξεκάθαρα και απόλυτα υποστηρικτική των ελληνικών θέσεων την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επισήμανε σε σχέση με τη στάση του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ότι έχει κληθεί δύο φορές από τον πρωθυπουργό να τερματίσει την τακτική των ίσων αποστάσεων.

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας στην ερώτηση για το εάν θα συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η κυβέρνηση, ανάλογα με τις εξελίξεις, ενημερώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, στο επίπεδο που κάθε φορά απαιτούν οι περιστάσεις.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά, χαρακτήρισε γνωστές και πάγιες τις θέσεις που εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, την Κυριακή, στο πλαίσιο του 13ου συνεδρίου της ΝΔ, αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών.