ΗΠΑ: Ανεβαίνει ο Αμερικανός Μίδας Μάικλ Μπλούμπεργκ στην πρόθεση ψήφου για το χρίσμα των Δημοκρατικών

Τσιμπάει ποσοστά ο υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Aμερικανός Μίδας, Μάικλ Μπλούμπεργκ καθώς, μία εβδομάδα αφότου ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του, το ποσοστό του έφθασε στο 6%.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris, ο 77χρονος Μπλούμπεργκ ξεπέρασε την Αφροαμερικανή Γερουσιαστή της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, το ποσοστό της οποίας ολίσθησε στο 2%, όπως σχολιάζουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

Αν και μπήκε αργά στην κούρσα, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ κατέρριψε ήδη κάθε ρεκόρ προεκλογικής δαπάνης.

Μαζί με τον σημερινό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έχουν συνολικά προεκλογικά έξοδα που ανέρχονται στα δύο τρίτα της συνολικής δαπάνης όλων των υποψηφίων.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει ο ιστότοπος «Τhe Hill» δείχνει πως, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, παραμένει στην πρώτη θέση για το χρίσμα των Δημοκρατικών με ποσοστό 31%.

Ο «αριστερός» Μπέρνι Σάντερς ακολουθεί στη δεύτερη θέση με ποσοστό 15% και στην τρίτη θέση η γερουσιαστής της Μασαχουσέτης, Ελίζαμπεθ Γουόρεν με 10%.

Τις τελευταίες ώρες, ο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ , εθεάθη να βγάζει σέλφι με οπαδούς του στην Αιόβα, την πρώτη αμερικανική πολιτεία που ψηφίζει για το χρίσμα των Δημοκρατικών (3 Φεβρουαρίου).