(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η χορευτική παράσταση «Ενα ταξίδι στην Ελλάδα» από το Λύκειο Ελληνίδων

Τις δικές του εντυπώσεις από την παράσταση «Ενα ταξίδι στην Ελλάδα» περιγράφει «Ενας φίλος της ελληνικής παράδοσης».
Οπως αναφέρει: «Η πρώτη μου επαφή με το Λύκειον των Ελληνίδων Πατρών ήταν στην εκδήλωσή του με τους ΤΑΚΙΜ πέρσι το καλοκαίρι. Απόλαυσα τον Λάμπρο Λιάβα, τραγούδησα και συγκινήθηκα με την τραγική μοίρα των Ελλήνων ξενιτεμένων. Ετσι αποφάσισα περισσότερο από περιέργεια , να παρακολουθήσω και τη φετινή παράστασή του, «Ενα ταξίδι στην Ελλάδα» στις 18 Οκτωβρίου 2019 και έμαθα αυτό το: «Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας», μια μικρή γεωγραφική γωνιά με τόσο πολιτιστικό πλούτο! Πουθενά τουλάχιστον στην Ευρώπη μια μικρή χιλιομετρικά υπόσταση δεν τροποποιεί τραγούδια, χορούς, ήθη. Πουθενά το διαφορετικό δεν είναι τόσο ίδιο. Παραδοσιακές φορεσιές και χοροί όπου ο γεωγραφικός τόπος απεικονίζεται πάνω τους, κατά βάθος όμως όλα να οδηγούν στο κοντινό Βυζάντιο και στη μακρινή κλασική αρχαιότητα. Η μικρή Ελλάδα στο μεγαλείο της!
Τότε συνειδητοποίησα για ποιο λόγο θα παρακολουθώ εφ’ εξής τις εκδηλώσεις του ΛτΕ Πατρών. Οχι γιατί είμαι εξοικειωμένος με το κλαρίνο, το βιολί και το λαούτο ούτε με τα φιγουράτα, δύσκολα ή στακάτα βήματα των χορών, αλλά γιατί έτσι θα έχω μια ακόμα ευκαιρία να βιώσω την σημασία του να είσαι Ελληνας Ρωμιός.
Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ δημόσια το ΛτΕ Πατρών που ακολουθεί πιστά τους κανόνες του θεσμού ΛτΕ (ιδρύθηκε το 1911!!!) και συνεχίζει το έργο του. Τυχεροί όσοι παρακολουθήσαμε και αυτή την παράσταση. Σίγουρα γίναμε καλύτεροι!».