Θεοδωρικάκος: Σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων

Σήμερα θα εισαχθεί προς συζήτηση στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, όπως γνωστοποίησε ο υπ. Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα με περισσότερους από 200 βουλευτές. Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο «Θέμα 104,6» απηύθυνε κάλεσμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ «να μεταβάλει έστω και την ύστατη στιγμή τη θέση του και να πάψει να έχει τα φοβικά σύνδρομα απέναντι στους Ελληνες του εξωτερικού».

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο

Επίσης, σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον εκλογικό νόμο, ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι είναι αποκλειστική πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας, ωστόσο, ότι «πριν τις εκλογές έχουμε πει ότι θέλουμε να το λύσουμε στο πρώτο διάστημα της κυβερνητικής μας θητείας, άρα πιστεύω ότι μέσα στο 2020 μπορεί να ψηφιστεί». Την ίδια ώρα, ο Τάκης Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο δεν αφορούν και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Εμείς έχουμε δεσμευτεί για σύστημα που θα διασφαλίζει την κυβερνητική σταθερότητα», είπε.
«Οι δηλώσεις που έκανα είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας γιατί η κυβέρνηση έχει να κάνει σημαντικό και δημιουργικό έργο. Εάν τότε, στο τέλος της 4ετιας, δεν έχει αλλάξει ο εκλογικός νόμος από 200 βουλευτές και οι εκλογές θα είναι με απλή αναλογική, εικάζω ότι δεν θα υπάρξει κόμμα με πλειοψηφία και άρα θα έχουμε και δεύτερες εκλογές με τον εκλογικό νόμο που θα έχουμε ψηφίσει εμείς», συμπλήρωσε.