Τέλος δίωξης για τον Νίκο Γεωργιάδη

Παύθηκε σήμερα με απόφαση του δευτεροβάθμιου διακστηρίου η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Ν. Γεωργιάδη για το αδίκημα της ασέλεγειας σε βάρος ανηλίκων το οποίο είχε τελεστεί στη Μολδαβία.

Η παύση της δίωξης αποφασίστηκε σήμερα από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που δίκασε την υπόθεση λόγω των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα. Ο πρώην βουλευτής βρίσκονταν σήμερα στο δικαστήριο και άκουσε την απόφαση των δικαστών να κάνουν δεκτή την ένσταση παραγραφής που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.

Η εισαγγελέας του δικαστηρίου αγορευοντας στο δικαστήριο τόνισε ότι είναι υποχρεωμένη να δεχθεί την ένσταση παραγραφής, επισημαίνοντας πως η ίδια δεν το επιθυμεί.

Η εισαγγελέας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς θα πρέπει να γινει δεκτή η ένσταση παραγραφής. Ο δικαστης ειναι υποχρεωμένος να ακολουθησει το νόμο, ακόμα και αν προκαλείτε στους πολίτες το ερώτημα πως μπορεί με το νέο Ποινικό Κώδικα να θεωρεί ήσσονος σημασία και να πραγράφει, όλα τα πλημμελήματα ακόμα και αυτά που έχουν τελεστεί σε βάρος ανηλίκων» ανέφερε στην αγόρευσή της, προσθέτοντας ότι θα έπρεπε να απορριφθεί η δεύτερη ένσταση που ζήτησε η υπεράσπιση περί απαραδέκτου της ποινικής δίωξης.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη, τόνισαν πως το δικαστήριο δεν μπόρεσε να προσπεράσει το ζήτημα της παραγραφής, με αποτέλεσμα να παύσει οριστικά την ποινική δίωξη «λόγω συμπληρώσεως της παραγραφής».

Να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Ν. Γεωργιάδης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 20 χιλιάδων ευρώ, αφού είχε κριθεί ένοχος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν είχε αναγνωρίσει στον πρώην βουλευτή της ΝΔ κανένα ελαφρυντικό, ενώ του χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής που του επέβαλλε μέχρι το εφετείο.