ΠΑΤΡΑ: Η έκθεση «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή» – Έως τις 14 Δεκεμβρίου

Η προσέγγιση του αρχιτεκτονικού παρελθόντος της Πάτρας, από τους μαθητές των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και τους φοιτητές των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, αποτέλεσε το «κίνητρο», για να φιλοξενηθεί εκ νέου,  έως και το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης, η έκθεση «Πόλισμα δόμων και πολιτισμού. Η Πάτρα μέσα από τον φακό του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή».
Η έκθεση έχει στόχο να προκαλέσει τη μνήμη και να ευαισθητοποιήσει τους φορείς και τους συμπολίτες μας σε ότι αφορά την εξέλιξη και διαμόρφωση του Αστικού χώρου της πόλης μας.
Το «Φωτογραφικό Αρχείο Δωρή» είναι αποτέλεσμα της καλλιτεχνικής εργασίας του αρχιτέκτονα Μιχάλη Δωρή και αφορά στα έτη 1969-1971.
Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα αποκτήματα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών, καθώς αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αρχιτεκτονική και Μνημειακή εικόνα της Πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις από την Αρχιτέκτονα Βασιλική Φαρμάκη, επιμελήτρια της έκθεσης και τον Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Παππά, μέλος της επιστημονικής ομάδας του αρχείου Δωρή.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:
Τρίτη έως Παρασκευή: 10.00 – 15.00
Τρίτη και Παρασκευή (απόγευμα): 18.00 – 21.00