ΠΑΤΡΑ: Εξοπλισμός από Βρυξέλλες σε σχολεία μέσω της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας ΑΛΛΗΛΟΝnet

Γραφεία, ερμάρια, συρταριέρες απέκτησαν σχολεία της Πάτρας και άλλοι φορείς, μέσω της Αστικής μη κερδοσκοπικής Εταιρείας ΑΛΛΗΛΟΝnet που διέθεσε τα ελαφρώς μεταχειρισμένα έπιπλα της ελληνικής εταιρίας DROMEAS.
«Βρισκόμαστε εδώ προκειμένου να δούμε την εκτέλεση του έργου και τη διάθεση του υλικού» ανέφερε στην «Π» ο Ανδρέας Κότσιφας τοπικός συντονιστής και εκπρόσωπος της ΑΛΛΗΛΟΝ.
Ο DROMEAS ως προμηθευτής επαγγελματικού εξοπλισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όποτε τα αντικαθιστά με νέα, συγκεντρώνει από τις Βρυξέλλες τα ελαφρώς μεταχειρισμένα και τα παραχωρεί δωρεάν μέσω της ΑΛΛΗΛΟΝ, που τα διαθέτει στην Ελλάδα, όπου υπάρχουν ανάγκες.
Με αυτήν την διαδικασία, τον περασμένο Ιούλιο η ΑΛΛΗΛΟΝ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετέφεραν στην Πάτρα πάνω από 135 έπιπλα γραφείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, τα οποία αποθηκεύτηκαν στην Περιφέρεια και εν συνεχεία διατέθηκαν σε σχολεία που υπέβαλαν σχετικό αίτημα.
Χθες η ομάδα έργου, με επικεφαλής εκ μέρους της ΑΛΛΗΛΟΝ τον Αλεξανδρο Παγκράτη, βρέθηκε στην Πάτρα. Με τη συμμετοχή του κ. Κότσιφα, και μαζί με τον Αγγελο Πλαστήρα, υπεύθυνο του εξουσιοδοτημένου καταστήματος DROMEAS στην Πάτρα επισκέφθηκαν τα σχολεία και εν συνεχεία τους χώρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου αποθηκεύτηκε ο εξοπλισμός. Συζήτησαν με τον Γενικό Διευθυντή Εσωτερικής Λειτουργίας της ΠΔΕ Χριστόφορο Παπανικολάου για την διαδικασία που ακολουθήθηκε, αλλά και την προοπτική να επαναληφθεί, εφόσον υπάρξουν σχετικά αιτήματα. Το πρόγραμμα των δωρεών θα συνεχιστεί το 2020. Η διαχείριση της δωρεάς των επίπλων σε σχολεία, ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς φορείς στην Ελλάδα γίνεται μέσω της ΑΛΛΗΛΟΝ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες από την επίσημη ιστοσελίδα https://allilonnet.gr.