(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Το TEDxPatras 2019 στην Cube Gallery – Στην εικαστική έκθεση “Ο Αλλος Ανεμος”

Σε μια ειδική εκδήλωση για τους συνεργάτες, τους υποστηρικτές και τους δημοσιογράφους, η οργανωτική ομάδα του TEDxPatras 2019 παρουσίασε το περιεχόμενο της φετινής διοργάνωσης.
Η παρουσίαση του TEDxPatras 2019 πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Cube Gallery. Το φετινό θέμα που θα πραγματευτούν οι ομιλητές είναι η «Αβεβαιότητα» και μέσα από μια μεστή και ουσιαστική παρουσίαση, άπαντες εξέφρασαν την ανυπομονησία τους για τα όσα θα δουν το ερχόμενο Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.
Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, αναφέρθηκαν αρκετές πτυχές της διοργάνωσης, αλλά και εκπλήξεις που έχουν ετοιμάσει οι διοργανωτές για τους θεατές. Η εκδήλωση ξεκίνησε με έναν σύντομο χαιρετισμό της ιδιοκτήτριας της γκαλερί και οικοδέσποινας της εκδήλωσης κ. Λιάνας Ζώζα, ενώ στη συνέχεια, μίλησε στους παρευρισκόμενους ο Χρήστος Κεχαγιόγλου, του οποίου η εικαστική έκθεση “Ο Αλλος Ανεμος” φιλοξενείται στον χώρο.
Επειτα, ο επιμελητής του TEDxPatras, Γιάννης Αλτανόπουλος, αναφέρθηκε στους παριστάμενους τον σκοπό του TEDxPatras παρουσιάζοντας παράλληλα μερικές στιγμές από την ιστορία της ομάδα. Στη συνέχεια, έδωσε τη σκυτάλη στους εκπροσώπους της οργανωτικής ομάδας, οι οποίοι παρουσίασαν τους 14 ομιλητές που θα ανέβουν στησκηνή του Συνεδριακού Κέντρου, αλλά και τους καλλιτέχνες που θα «ταξιδέψουν» τους θεατές με τις μελωδίες τους. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο Σάββατο για να μπορέσουν οι θεατές να ζήσουν μια ολοκληρωμένη TED εμπειρία.
Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος θα γίνει ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης στη Ναύπακτο και πιο συγκεκριμένα στα εκπαιδευτήρια “Πάνου”. Οπως εξήγησε ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτηρίων κ. Δημήτρης Σιούτης, σκοπός αυτής της δράσης είναι τα παιδιά να αποκτούν διαρκώς νέα ερεθίσματα που θα τους ενεργοποιούν τις αισθήσεις για νέες δραστηριότητες.Μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο Γ. Αλτανόπουλος δήλωσε  για τη φετινή διοργάνωση: «Το TEDx συμπληρώνει 10 χρόνια δράσης σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 31.000 events. Φέτος, το TEDxPatras γιορτάζει την πέμπτη διοργάνωσή του με την πιο διευρυμένη εκδοχή του. Με τη θεματική της “Αβεβαιότητας” και τις πτυχές αυτής στην καθημερινότητά μας προσδοκούμε σε συμπεράσματα που θα χαράξουν το μέλλον μας σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο. Νέος χώρος, πολυεπίπεδη εμπειρία, διεθνές line-up ομιλητών και καλλιτεχνών και μεγάλες εκπλήξεις είναι μερικά από τα κεντρικά σημεία του φετινού TEDxPatras. Η οργάνωση του event βασίζεται στους 150 εθελοντές και σε μια μεγάλη ομάδα συνεργατών που υποστηρίζει θερμά την πρωτοβουλία μας».
Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο δημοσιογράφος και μέλος της ομάδας του TEDxPatras Ιάσονας Τσόλης. Περισσότερα στο 2019.tedxpatras.com.