Μάλτα: Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τη δολοφονία της δημοσιογράφου που ξεσκέπασε τα Panama Papers

Συνταρακτικές είναι οι εξελίξεις στη Μάλτα, αναφορικά με την υπόθεση δολοφονίας της δημοσιογράφου Δάφνης Καρουάνα Γκαλίζια το 2017.

Μετά το μπαράζ παραιτήσεων στελεχών της κυβέρνησης, για τον φόνο της Γκαλίζια ασκήθηκαν κατηγορίες σε βάρος ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων της Μάλτας. Πρόκειται για τον Γιόργκεν Φένες, ο οποίος κατηγορήθηκε από δικαστήριο της Βαλέτας για συνενοχή στη δολοφονία με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γκαλίζια ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς και είχε πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη των Panama Papers.
Σε βαθιά πολιτική κρίση η Μάλτα
Η έρευνα για τη δολοφονία της Καρουάνα Γκαλιζία, δημοσιογράφου που διεξήγαγε έρευνα και εξέθετε τη διαφθορά, προκάλεσε πολιτική κρίση στην κυβέρνηση της Μάλτας του πρωθυπουργού Τζόζεφ Μουσκάτ.

Ο επιχειρηματίας Φενές δεν παραδέχτηκε την ενοχή του για την κατηγορία της συνενοχής σε φόνο και για άλλες κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση, όπως για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και συνωμοσία για να προκληθεί η έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με επίσημες πηγές, ο Μουσκάτ αναμένεται να προβεί σε δήλωση για να αναγγείλει την παραίτησή του πολύ σύντομα. Δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση.
Πηγή: iefimerida.gr