ΠΑΤΡΑ: Με εθνικό περιεχόμενο – μήνυμα στην Τουρκία, οι δηλώσεις Παυλόπουλου – Π. Πικραμμένος: «Η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά»

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Πολιούχου της Πάτρας Αγίου Ανδρέα βρίσκεται σήμερα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο μήνυμα του για την σημερινή ημέρα, ο κ. Παυλόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις προκλήσεις της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, από την Πάτρα:

«Με το βίο του αλλά και με το μαρτύριό του, ο πολιούχος των Πατρών, ο Απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, έβαλε βαθιά στη γη της Χριστιανοσύνης, τον σπόρο του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Και τώρα ο σπόρος έχει βλαστίσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε να αποτελεί σήμερα, την βάση όχι μόνο του δικού μας, Ελληνικού πολιτισμού, αλλά και την βάση του κοινού μας, Ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Εμείς οι Έλληνες, κληρονόμοι αυτής της μεγάλης παράδοσης, θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε και έναντι πάντων, τις αρχές του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Θα υπερασπιζόμαστε τον άνθρωπο πέρα κι έξω από οποιαδήποτε διακριτικά χαρακτηριστικά.

Και έτσι θα δίνουμε απάντηση, σε όλους εκείνους, και ιδίως προς την Τουρκία οι οποίοι προσβάλουν βαναύσως κάθε αρχή ανθρωπισμού, παραβιάζουν ευθέως το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο. Έτσι εμείς οι Έλληνες θα οδηγούμε την πατρίδα μας, μέσα από αυτές τις αρχές στο δρόμο της καταξίωσης, διεθνώς και στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Και αφήνουμε την Τουρκία να ακολουθεί τον ολισθηρό δρόμο, ο οποίος την οδηγεί στη διεθνή της απαξίωση και περιθωριοποίηση.

Χρόνια πολλά».

ΠΙΚΡΑΜΜΕΝΟΣ: Οι νέοι Ελληνες να διαφυλάξουμε το μέλλον της πατρίδας μας με πίστη και αποφασιστικότητα
Η δήλωση του αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένου αναφέρει:
«Εγώ είμαι Πατρινός στην καταγωγή, δεν έχω ξαναζήσει αυτή τη λαμπρή μέρα. Πραγματικά είναι λαμπρή η σημερινή μέρα και μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση, η καθολική συμμετοχή του Πατραϊκού λαού, που είχε ξεχυθεί στους δρόμους.
Ο Άγιος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος, ήταν ένας ταπεινός άνθρωπος, ένας ψαράς. Ο οποίος όμως είχε πίστη και με την πίστη του, δίδαξε τον λόγο του Θεού στα πέρατα της γης και κατέληξε εδώ το σκήνωμά του, στην Πάτρα.
Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι και εμείς οι νέοι Έλληνες, πρέπει με πίστη και αποφασιστικότητα, να διαφυλάξουμε το μέλλον της πατρίδας μας.
Εχουμε μια νέα κυβέρνηση η οποία εργάζεται σκληρά για να ανατάξει το κλίμα, να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες αλλά και στη διεθνή κοινότητα, ώστε να εξασφαλίσουμε το μέλλον των παιδιών μας, να θωρακίσουμε την χώρα από τους εξωτερικούς κινδύνους, και να έχουμε κοινωνική ευτυχία και ευημερία».