Τα “πήρε” ο Πορτοσάλετε με τον 82χρονο διευθυντή

Με άρθρο του ο γνωστός δημοσιογράφος Άρης Πορτοσάλτε καταφέρεται κατά του κομματικού μηχανισμού με αφορμή την τοποθέτηση του κυρίου Πατέρα, ετών…80, πρώην πολιτευτή με τους ΑΝΕΛ και με την ΝΔ ως διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο αρθρογράφος του Σκάι έξαλλος με το “αυτογκόλ” όπως το χαρακτηρίζει που έφαγε η κυβέρνηση, μοιράζει ευθύνες και στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά περισσότερο στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ενώ με σκληρά σχόλια κατά του διορισμού του 82 χρόνων Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, καταδικάζει και τις τοποθετήσεις ημετέρων στις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Σημειώνεται οτι μετά τις αντιδράσεις- που κορυφώθηκαν όταν ο ίδιος ο κ. Πατέρας αποκάλυψε οτι ζήτησε να τοποθετηθεί διοικητής του νοσοκομείου, έναντι της προσχώρησής του, μαζί με τις ψήφους που ελέγχει. στη Νέα Δημοκρατία από τους ΑΝΕΛ- τελικά παραιτήθηκε μετά από αίτημα του Βασίλη Κικίλια.

Γράφει στην σελίδα του skai ο Αρης Πορτοσάλτε:

…..Ναι, η κυβέρνηση έφαγε γκολ στο μονότερμα! Η τοποθέτηση των Διοικητών στα Δημόσια Νοσοκομεία αποδείχθηκε παγίδα και για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όπως και για τις προηγούμενες. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Β. Κικίλιας έγινε αποδέκτης των σημειωμάτων που έστειλαν παράγοντες, βουλευτές, υπουργοί, γιατί όχι και το Μαξίμου, με τα πρόσωπα τα οποία υποδείκνυαν για τη θέση Προέδρου κ Αντιπροέδρου…..

….Τα φώτα του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος έπεσαν στον ηλικίας 80 χρόνων Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Ο ηλικιακός ρατσισμός καθόρισε τη δημοσιογραφική κριτική και τελικά την αποπομπή του. Όμως, το βασικό προσόν του ανθρώπου αυτού όπως και των υπολοίπων είναι η μέσω του κόμματος πρόσβαση του στην εξουσία. Το κόμμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η Ν. Δημοκρατία….

…Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ψηφίστηκε για να μην είναι copy paste του πρόσφατου παρελθόντος. Μια μερίδα πολιτών, μπουχτισμένοι από τους κομματικούς παρατρεχάμενους περίμεναν σε εμβληματικούς τουλάχιστον τομείς του κράτους να δουν πρόσωπα που δεν προέτασσαν την κομματική ταυτότητα. Μια άλλη κατηγορία πολιτών, αντιθέτως έζησε την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ με την προσμονή να επανέλθει το κόμμα της στην εξουσία και εκείνοι να επιστρέψουν στις θέσεις του δημοσίου. Το ζητούμενο προφανώς δεν είναι το ίδιο για όλους..

…Φαίνεται όμως πως η απαγκίστρωση από τον κομματικό μηχανισμό δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πιθανώς να μην είναι και επιθυμητή. Μην ξεχνάμε πως ένας ολόκληρος κόσμος, ζει πέριξ του κόμματος, τρέχει, βοηθά, συνδράμει, συμμετέχει εθελοντικά προσδοκώντας την αξιοποίηση του από το κράτος. Έτσι στήθηκε το κομματικό κράτος, έτσι συνεχίζει!…

thetoc.gr

 

Φωτο: Eurokinissi αρχείου