ΠΑΤΡΑ: Ανοίγουν δρόμοι συνεργασίας Επιμελητηρίου Αχαΐας με την Ουκρανία

Η πρώτη απόπειρα εγκαθίδρυσης διαύλων αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασίας σε εμπορικό επίπεδο, μεταξύ Αχαΐας και Ουκρανίας, έγινε προχθές, σε εκδήλωση που διοργάνωσαν το Επιμελητήριο και ο Σύλλογος Ελληνοουκρανικής Φιλίας «ΦΑΡΟΣ».
Η εκδήλωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και δεν είναι τυχαίο το ότι, παραβρέθηκε και έκανε παρέμβαση ο Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα Σεγκέι Σουτένκο.
Στην ημερίδα που είχε θέμα «Επενδύοντας σε Ελλάδα και Ουκρανία» συμμετείχαν επιχειρηματίες από διάφορους εξαγωγικούς κλάδους, καθώς επίσης, εκπρόσωποι φορέων.
Ο Ουκρανός πρέσβης, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα, ότι οι ευκαιρίες εμπορικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα, στην ναυτιλία, στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία, στην βιομηχανία και τον τουρισμό, είναι πολλές.
Τον κ. Σεγκέι Σουτένκο συνόδευε αντιπροσωπεία αυτοδιοικητικών από το Κίεβο και εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι, μετά το τέλος της εκδήλωσης, είχαν επαφές με επιχειρηματίες της περιοχής στην αίθουσα του Επιμελητηρίου.
Ο Ουκρανός πρέσβης ανέφερε ότι η χώρα διανύει πλέον, μια περίοδο οικονομικής σταθερότητας, προσελκύοντας ξένες επενδύσεις, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τις σχέσεις συνεργασίας που αναπτύσσονται με την πόλη της Πάτρας.
Τον εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, που αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και στην κομβική θέση της Πάτρας, στην αναβίωση του εμπορικού δρόμου μεταξύ Ευρώπης και Κίνας.
Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Φωκίων Ζαΐμης, ο εκπρόσωπος του ΣΕΒΠΔΕ Θόδωρος Δούρος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Ηλείας Κώστας Νικολούτσος και Αιτωλοακαρνανίας Παν. Τσιχριτζής, ο πρόεδρος του Σωματείου «Φάρος» Μιχάλης Ροδόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Μπαρμπούνης, αρκετοί επιχειρηματίες, από κλάδους της τοπικής οικονομίας, όπως ο Ηλίας Μεντζελόπουλος και ο Νίκος Καρακίτσος.