Οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στην Black Friday [Εικόνες]

Οι Ελληνες φαίνεται να γύρισαν την πλάτη τους στη Black Friday. Χωρίς ουρές και χωρίς ιδιαίτερο κόσμο στα καταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη παρά τον πολυδιαφημισμένο θεσμό της αμερικανικής έμπνευσης γιορτής, ύμνο στον καταναλωτισμό. Αυτή είναι η εικόνα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, από τα καταστήματα και ιδιαίτερα τις μεγάλες αλυσίδες. Την πλήρη εικόνα θα δώσουν πάντως τα  στοιχεία που αναμένεται να παρουσιαστούν τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με έρευνα του Black-Friday.Global για το 2018, στη χώρα μας σχεδόν 2 στους 5 Έλληνες έκαναν αγορές κατά τη διάρκεια συγκεκριμένης μέρας. πλειονότητα των αγοραστών (64,5%) απάντησε ότι θα επωφεληθεί από τις προσφορές τόσο στα καταστήματα όσο και στο διαδίκτυο, το 20,7% θα αναζητήσει ευκαιρίες μόνο σε φυσικά καταστήματα, ενώ μόλις το 14,8% θα επιλέξει μόνο ηλεκτρονικά καταστήματα για τις αγορές του. Αξίζει να σημειωθεί ότι έναν χρόνο νωρίτερα, το ποσοστό των ανθρώπων που αναζητούσαν τις εκπτώσεις μόνο στα εμπορικά κέντρα ήταν σχεδόν διπλάσιο.

Οι πιο δημοφιλείς ώρες αγορών στην Ελλάδα είναι τα μεσάνυχτα (για τις διαδικτυακές αγορές) καθώς και το μεσημέρι μεταξύ 2 – 3 μ.μ.

Εικόνες από τα καταστήματα στην Αθήνα

 

 

 

 

 

Αραιή η προσέλευση κόσμου και στην Θεσσαλονίκη.

 

 

 

 

 

 

 

Φωτο: Eurokinissi, INTIMEnews

thetoc.gr